Siemens Srbija

Vesti

Objavljene zarade i finansijski rezultati za treći kvartal poslovne 2016. godine: Snažno sprovođenje planova vodi ka rastu i profitabilnosti – uvećana procena zarade

04.08.2016. | Velike porudžbine u Evropi i Americi uvećale su ukupnu vrednost porudžbina u trećem kvartalu za 6% u odnosu na prethodnu godinu, na 21,1 milijardu evra; prihod je uvećan za 5% na 19,8 milijardi evra, dok je odnos porudžbina i prihoda (book-to-bill ratio) na nivou 1,06. Ne uzimajući u obzir uticaje valutnih konverzija, porudžbine su uvećane za 10%, dok je prihod porastao za 9%. Industrijski poslovni profit uvećan je za 20% u odnosu na prethodnu godinu, na 2,2 milijarde evra; značajan rast profitne marže za industrijsko poslovanje na 10,8% ...

Siemens Srbija - stvaranje lanca lokalnih dobavljača

08.04.2016. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, u saradnji sa Privrednom Komorom Srbije, organizovala je drugi krug Siemens Dana dobavljača u petak 08. aprila u Privrednoj Komori Srbije u Beogradu. Predstavnici svih zainteresovanih malih i srednjih preduzeća koja se bave proizvodnjom u oblasti metalo-prerađivačke industrije prisustvovali su ovom događaju.

Dobri rezultati u 2015. u svim oblastima poslovanja i nova zapošljavanja početkom godine

24.12.2015. | Kompanija Simens d.o.o. Beograd na kraju poslovne 2015. godine predstavila je zapažene rezultate. I ovu godinu poslovanja Simens-a u Srbiji obeležio je nastavak dobrih poslovnih rezultata, veliki broj uspešno realizovanih projekata u svim oblastima poslovanja i stalnih tehnoloških unapređenja zahvaljujući kojima je ova kompanija više od jednog veka jedna od najuspešnijih na ovdašnjem tržištu.

Nagrađeni novinari dotakli divovske lopatice i kućište vetrenjača

19.11.2015. | Kompanija Siemens organizovala je studijsko putovanje za pobednike tradicionalnog takmičenja Siemens Press Award 2015. Pobednici i žiri petog po redu ciklusa Siemens Press Award iz Srbije su u periodu od 11. do 13. novembra 2015. godine imali priliku da posete Dansku i bliže se upoznaju sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima ove kompanije koja koriste energiju vetra. Ove godine, Siemens Press Award je prvi put po istom modelu organizovan i u zemljama Adriatik regiona ...

Novi generalni direktor na čelu Siemens Srbija

01.08.2015. | Gospodin Udo Eichlinger (Udo Ajhlinger) imenovan je za novog generalnog direktora Siemens-a u Srbiji, počev od 1. avgusta 2015. godine. Gospodin Eichlinger ima skoro 25 godina isustva u korporaciji Siemens na rukovodećim pozicijama koje obuhvataju rad u različitim divizijama i poslovnim jedinicama kompanije u Nemačkoj, regionu centralne i istočne Evrope i azijsko-pacifičkoj zoni. Gospodin Eichlinger je karijeru započeo u okviru oblasti IT i telekomunikacija, a njegov poslednji angažman bio je u Frankfurtu u Nemačkoj gde je uspostavio menadžment konsalting odeljenje za Master planove energetske efikasnosti za korporativne i javne klijente.

Učenici tehničke škole „Ivan Sarić“, posetili Siemens fabriku u Subotici

15.06.2015. | Fabriku vetrogeneratora kompanije Siemens u Subotici posetili su učenici Tehničke škole „Ivan Sarić“. 24 učenika smera bravar–zavarivač u pratnji nastavnika praktične nastave obišli su pogon fabrike, gde su se upoznali sa proizvodnim procesom, jer ih od naredne školske godine očekuje praksa u fabrici.

Siemens fabrika vetrogeneratora u Subotici stavlja Srbiju na tehnološku mapu sveta

22.04.2015. | Siemensovu fabriku za proizvodnju vetrogeneratora u Subotici, koja uspešno posluje dvanaest godina, posetili su Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Srbije, kao i ambasadori Austrije i Nemačke, Njegova Ekselencija dr Johannes Eigner i Njegova Ekselencija Hajnc Vilhelm. Delegacija predvođena premijerom obišla je pogone fabrike u kojoj se prave vetrogeneratori za čitav svet i zahvaljujući kojoj Srbija ima svoje mesto na tehnološkoj mapi sveta.

Najuspešniji studenti Elektrotehničkog fakulteta posetili četiri Siemens fabrike

31.03.2015. | Najuspešniji studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu tokom četvorodnevnog nagradnog studijskog putovanja obišli su fabrike kompanije Siemens u zemljama u okruženju. Nagrađeni studenti bili su u prilici da se upoznaju sa najsavremenijim proizvodnim procesima u Siemens-ovim fabrikama u Zagrebu, Weiz-u, Budimpešti i Subotici.

Još jedna uspešna godina za Siemens i subotičku fabriku vetrogeneratora

02.12.2014. | Kompanija Simens d.o.o. Beograd obeležila je kraj poslovne 2014. godine druženjem sa predstavnicima medija u Subotici, tokom kojeg su u prijatnoj atmosferi predstavljeni ostvareni rezultati fabrike vetrogeneratora koja već 11 godina uspešno posluje u ovom gradu.

Siemens obezbeđuje stručnu praksu učenicima novog obrazovnog smera bravar–zavarivač

25.06.2014. | U subotičkoj Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ predstavljen je novi obrazovni smer u okviru kojeg će se učenici školovati za zanimanje bravar-zavarivač. Novi obrazovni profil uvodi se od predstojeće školske godine, kada će učenici pored pohađanja nastave dobiti priliku stručnog usavršavanja u subotičkoj fabrici vetrogeneratora kompanije Siemens.

Novi obrazovni smer bravar–zavarivač u tehničkoj školi „Ivan Sarić“, šansa za rad u Simensu

23.06.2014. | U sredu, 25. juna 2014. godine u 10 sati, u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ u Subotici biće predstavljen novi obrazovni smer u okviru kojeg će se učenici školovati za zanimanje bravar-zavarivač. Novo zanimanje u ovoj školi uvedeno je na osnovu potreba tržišta rada, kao i kadrovskih potreba kompanije Siemens d.o.o. Beograd, u svojoj fabrici vetrogeneratora u Subotici koja će učenicima novog smera obezbediti stručnu praksu.

Eurobot 214 izveštaj

16.06.2014. | Mladi robotičari iz Subotice, kojima je Siemens pomogao da po prvi put odu na takmičenje “Eurobot 2014.”, vratili su se sa osvojenim 11. mestom, u konkurenciji od 50 ekipa koje su učestvovale. Takmičenje je održano u periodu od 6. do 8. juna 2014. godine u nemačkom gradu Drezdenu. U finalu takmičenja susrele su se dve francuske ekipe, od kojih je pobednik bila RCVA, ekipa koja je dugi niz godina u samom vrhu. Treće mesto osvojila je ruska ekipa.

Simens pomogao mladim robotičarima iz Subotice da predstave Srbiju na međunarodnom takmičenju

10.06.2014. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd pomogla je timu mladih robotičara iz Subotice i omogućila im da otputuju i uzmu učešće na međunarodnom takmičenju iz domena robotike „Eurobot 2014“, koje je održano u nemačkom gradu Drezdenu. Ekipa mladih robotičara, na nedavno održanom 12. Nacionalnom takmičenju u robotici, kvalifikovala se na međunarodno takmičenje u Drezdenu. Usled nedostatka finansijskih sredstava za pokrivanje troškova putovanja, njihov odlazak u Nemačku je doveden u pitanje.

Simens organizovao „Dane industrije“ u Subotici

27.05.2014. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd i njen sektor Industrija, organizovali su trodnevnu konferenciju „Dani industrije 2014“ koja se od 26. do 28. maja ove godine održava u hotelu „Galleria" u Subotici. Inženjerski tim kompanije predstavio je inovativna rešenja čijom primenom se može ubrzati proces i poboljšati kvalitet proizvodnje i smanjiti troškovi ...

Simens tradicionalno otvara vrata fabrike generatora u Subotici za učenike i studente

12.05.2014. | Preko 50 učenika i studenata tehnike i elektrotehnike iz Novog Sada i Subotice danas je posetilo Simensovu fabriku vetrogeneratora u Subotici, gde su bili u prilici da se upoznaju sa praktičnom primenom znanja koja usvajaju tokom obrazovanja. Redovne i tradicionalne posete budućih mladih stručnjaka koje Simens organizuje već dugi niz godina, prilika su da se učenici i studenti upoznaju sa proizvodnim pogonom i tehnološkim procesom jedne od najmodernijih fabrika kod nas.

Simens za godinu dana duplirao broj zaposlenih u Subotici

03.03.2014. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd nastavlja pozitivan trend uvećanja obima poslovanja i broja zaposlenih. Siemens je za godinu dana duplirao broj zaposlenih u svojoj fabrici za vetrogeneratore u Subotici, pa je tako u februaru 2013. godine fabrika upošljavala 453 radnika, dok je do kraja februara ove godine Simensov tim uvećan na čak 992 zaposlena. „Potražnja na svetskom tržištu rezultirala je uvećanjem broja porudžbina generatora koji se proizvode u našoj fabrici u Subotici, što je dovelo i do novih zapošljavanja. Siemens je zahvaljujući kvalitetu proizvoda ...

Kompanija Simens izabrana za kompaniju godine

28.01.2014. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, jednoglasno je, po izboru Kluba privrednih novinara Srbije, proglašena za kompaniju godine. Novinari i urednici privrednih redakcija u Srbiji, već trinaestu godinu biraju najuspešnije u vodećim privrednim delatnostima, a za 2013. godinu odlučili su da zlatnu plaketu za „Kompaniju godine“, na osnovu realizovanih aktivnosti ponese Simens.

Simens dodelio nagrade deci pobednicima likovnog konkursa

19.11.2013. | Simensov likovni konkurs za decu „Vetar + vetrenjača = Struja“, koji je kompanija organizovala povodom proslave jubileja - deset godina uspešnog poslovanja fabrike za proizvodnju vetrogeneratora u Subotici, dodelila je deci pobednicima nagradu “Siemens eksperimentalni set“ za sve tri kategorije, sa namerom da motivišu mališane na istraživanje i edukaciju.

Preko 250 preduzeća odazvalo se Simensovom Sajmu dobavljača

30.10.2013. | Sajam za buduće poslovne partnere - Postani Simens dobavljač, okupio je više od 250 zainteresovanih preduzeća koja će konkurisati kako bi u narednom periodu postali dobavljači jednog od najvećih industrijskih giganata, kompanije Simens. Da je Simensov projekat odjeknuo širom Evrope, govori podatak da su se za ovaj Sajam zainteresovale i druge kompanije ...

„Siemens“ potpisao Ugovor sa „Železnicama Srbija“ u vrednosti od oko 11 miliona 850 hiljada evra

25.09.2013. | Kompanija „Siemens“ i „Železnice Srbije“ potpisale su danas Ugovor za nabavku opreme za izvođenje radova na rekonstrukciji i modernizaciji elektrotehničkih postrojenja deonice Gilje – Ćuprija – Paraćin, na pruzi Beograd – Niš, na Koridoru 10. Vrednost Ugovora ...

Sajam za buduće dobavljače Siemensa

16.09.2013. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, u saradnji sa Asocijacijom malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, a uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije, organizovaće Sajam za buduće poslovne partnere - Postani Simens dobavljač sredinom oktobra u Gradskoj kući u Subotici. Ovim povodom u prostorijama kompanije Siemens ...

Decenija uspešne proizvodnje Simensove fabrike u Subotici

10.09.2013. | Simensova fabrika vetrogeneratora u Subotici, osnovana 2003. godine, proslavila je deset godina uspešnog poslovanja. Pored toga što upošljava 700 radnika, najveći uspeh ove fabrike jeste podatak da svaka četvrta vetrenjača u Evropi ima generator upravo napravljen kod nas u Srbiji, u Subotici.

Podrška Nemačke Siemens-u u Srbiji

05.09.2013. | Ambasador Nemačke u Srbiji, Njegova Ekselencija gospodin Hajnc Vilhelm i novoimenovana savetnica i rukovodilac privrednog odeljenja nemačke ambasade u Beogradu, gospođa Gabriela Renate Beneman, posetili su poslovne prostorije Siemens-a u Beogradu kako bi se bliže upoznali sa poslovanjem ove velike kompanije u Srbiji.

Puštena u rad najveća offshore farma vetrenjača na svetu

05.07.2013. | Najveća offshore vetroelektrana na svetu, London Array, za koju je Simens sporučio 175 vetroturbina i mrežnu konekciju svečano je puštena u rad. Zajedno sa kompanijom Dong Energy, Simens će biti zadužen i za servisiranje vetrenjača prema dugoročnom sporazumu.

Simens predstavio plan za uštedu u Nemačkoj od preko 150 milijardi evra na konferenciji "Dijalog o energetskoj tranziciji"

18.06.2013. | Na konferenciji "Dijalog o energetskoj tranziciji", koja je održana od 3. do 11. juna u Berlinu, kompanija Simens predstavila je "Plan u tri tačke" sa konkretnim predlozima za ekonomičnu primenu prelaska na sistem održive energije. Sadašnjim konceptom prelaska na sistem održive energije biće nemoguće ...

Siemens na prvom srpsko-nemačkom sajmu karijere

16.05.2013. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd jedan je od izlagača na prvom Nemačko – srpskom sajmu karijere „German-Serbian Career Fair“, koji se održava 16. i 17 maja 2013. godine u Beogradu, u organizaciji Delegacije nemačke privrede u Srbiji, a koji je svečano otvorio nemački ambasador u Srbiji Hajns Vilhelm, državni sekretar Ministarstva finansija i privrede, Aleksandar Ljubić i direktor Delegacije nemačke privrede u Srbiji, Majkl Šmit. Na Sajmu učestvuje 17 kompanija iz Nemačke.

Poseta studenata Fakulteta tehničkih nauka fabrici generatora u Subotici

25.04.2013. | Preko 50 studenata elektortehnike, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, posetilo je danas Simensovu fabriku generatora za vetroelektrane u Subotici. Kao i prethodnih godina, i ove se nastavlja dobra praksa da se studetni opredeljeni za elektroenergetiku, energetsku elektroniku i električne mašine bliže upoznaju sa proizvodnim pogonom i tehnološkim procesom.

Nova radna mesta sa novim porudžbinama u Simensu u Srbiji

14.04.2013. | Kompanija Siemens d.o.o Beograd planira da u svojoj fabrici u Subotici zaposli preko 200 ljudi za potrebe dodatne proizvodnje nastale usled povećanih porudžbina iz inostranstva. Sa današnjim danom primljeno je 167 novih zaposlenih, a u narednim danima planirano je da ta brojka dostige 232 novih zaposlenih.

Predstavljena Simensova rešenja za metropole na najvećem svetskom industrijskom sajmu u Hanoveru

08.04.2013. | Simensov Sektor Infrastruktura i gradovi predstavio je svoje inovativne proizvode, rešenja i koncepte za metropole na najvećem svetskom industrijskom sajmu, koji se održava od 8. do 12. aprila 2013. godine, u nemačkom gradu Hanoveru. Sajam je otvorila nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je u društvu ruskog predsednika Vladimira Putina obišla i Simensov štand, čiji je domaćin bio generalni direktor Simensa Peter Lešer.

Ambasador Austrije posetio Siemens fabriku u Subotici

22.02.2013. | Ambasador Austrije u Srbiji, Njegova Ekselencija gospodin dr Johan Ajgner (Johannes Eigner), posetio je danas Siemens-ovu fabriku generatora za vetroelektrane u Subotici kako bi se bliže upoznao sa poslovanjem ovog industrijskog giganta u Srbiji.

Siemens zvanični partner Svetskog prvenstva u alpskom skijanju 2013

11.03.2013. | Tehnička podrška i održive tehnologije za ekološko Svetsko prvenstvo u skijanju. Kompanija Siemens zvanični je tehnološki partner Svetskog prvenstva u alpskom skijanju 2013. Međunarodne skijaške federacije (FIS), koje se održava u Austriji, od 4. do 17. februara 2013., u gradu Šladmingu i predstavlja pravu viziju o održivom svetskom prvenstvu u ...

Siemens ostvaruje solidan start u fiskalnoj 2013.

23.01.2013. | Prihodi nešto iznad prošlogodišnjeg nivoa. „Book-to-bill“ racio ponovo iznad jedan. Ukupan profit sektora u porastu za četiri procenta. U fiskalnoj 2013. ne očekuju se povoljni ekonomski vetrovi.

U godini u kojoj Siemens proslavlja 125 godina uspešnog poslovanja ORGANIZOVAN SIEMENS DAN ZAPOSLENIH U SUBOTICI

07.12.2012. | Subotica, 7. Decembar 2012. godine – U godini u kojoj Simens proslavlja 125 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, tradiocionalno je u pogonu fabrike u Subotici organizovan „Siemens dan zaposlenih“ za svih 650 ljudi koji čine kompaniju Siemens d.o.o. Beograd.

125 godina Simensa u Srbiji

22.11.2012. | Kompanija Simens, u prisustvu mnogobrojnih ličnosti iz sveta politike, biznisa, kulture i predstavnika medija, proslavila je danas 125 godina uspešnog poslovanja u Srbiji velikom svečanošću organizovanoj u Belekspocentru u Beogradu. Proslavi jubileja prisustvovala je Zorana Mihajlović, Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Njegova Ekselencija, gospodin Hajnc Vilhelm, ambasador Nemačke, a svečanost je otvorio generalni direktor kompanije „Siemens d.o.o. Beograd“ gospodin Tihomir Rajlić.”

Ambasador Nemačke posetio Siemens fabriku u Subotici

15.11.2012. | Ambasador Nemačke, Njegova Ekselencija gospodin Hajnc Vilhelm, posetio je danas Siemensovu fabriku generatora za vetroelektrane u Subotici, kako bi se bliže upoznao sa poslovanjem ovog industrijskog giganta u Srbiji. Direktor fabrike g. Ištvan Sekula pokazao je ambasadoru pogone i kroz kratku prezentaciju objasnio funkcionisanje proizvodnih i tehnoloških procesa koji se odvijaju u fabrici.”

Siemens otvara centar urbanog razvoja „Kristal” u Londonu

19.09.2012. | Kompanija Siemens danas je u Londonu otvorila svoj prvi centar održivog razvoja, u čijem središtu je postavljena najveća svetska izložba posvećena upravo održivom urbanom razvoju. Ova jedinstvena građevina u obliku kristala biće i centar za konferencije, platforma urbanih dijaloga i centar za tehnologiju i inovacije, kao i mesto okupljanja donosioca odluka, stručnjaka za infrastrukturu i opštu javnost u cilju razvijanja koncepata za budućnost gradova i njihovih infrastruktura.

Izložba i predstava "Korak ispred vremena – inovacije koje su promenile svet"

25.05.2012. | Siemens-ov karavan povodom 125 godina prisustva ove kompanije u Srbiji započeo je svoje putovanje posetom Kragujevcu, gde su održani izložba i pozorišna predstava "Korak ispred vremena – inovacije koje su izmenile svet".

Nova zapošljavanja u Siemens-ovoj fabrici u Subotici

18.05.2012. | Kako je i najavljeno početkom godine kompanija Siemens d.o.o. Beograd zaposlila je još 172 ljudi u subotičkoj fabrici za proizvodnju generatora za vetroelektrane, tako da danas sprski Siemens broji ukupno 800 zaposlenih iz Srbije.

Energetski efikasan gigant

14.03.2012. | Siemensova fabrika u Subotici, koju je 2003. godine osnovao Loher GmbH, deo Flender grupe, proizvodi generatore za vetroelektrane, vučne motore za električne lokomotive, kao i pretvarače za solarne elektrane.

Susret DWB grupe u Siemens-ovoj fabrici u Subotici

05.12.2011. | Treći susret predstavnika nemačkih kompanija u Srbiji, u okviru Nemačkog privrednog udruženja (DWB), održan je u Siemens-ovoj fabrici u Subotici. Učesnici su diskutovali o zaštiti životne sredine, bezbednosti i zdravlju na radu u kompanijama u Srbiji, a Biserka Vukmanov-Šimokov predstavila je aktivnosti koje se u toj oblasti sprovode u Siemens-u.

Siemens proslavio uspešnu fiskalnu godinu u fabrici u Subotici

18.11.2011. | Tradicionalno, i ove godine, 650 zaposlenih u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd se okupilo na korporativnoj proslavi u pogonu fabrike u Subotici, kako bi proslavili završetak još jedne uspešne fiskalne godine.

"Siemens zelena nedelja" počela zdravom hranom

12.09.2011. | Prvi dan "Siemens Zelene nedelje" posvećen je zdravoj hrani i zdravom načinu života, tako da je na meniju restorana za zaposlene kompanije Siemens d.o.o. Beograd i Siemensove fabrike u Subotici u ponudi organska hrana, bogata vitaminima i mineralima, a siromašna toksinima.

Siemens dobio priznanje "Pro Urbe" od Grada Subotice

01.09.2011. | Skupština grada Subotice dodelila je kompaniji Siemens prestižno priznanje "Pro Urbe", tradicionalnu nagradu koju ovaj grad dodeljuje pojedincima koji su na poseban način doprineli razvoju duhovnih i materijalnih vrednosti Subotice i njenih građana.

Siemens lansirao online igru za upravljanje fabrikom - Plantville

22.07.2011. | Ova veoma realnastična online igra omogućava mladim inženjerima da zavire u svakodnevni svet rukovodioca fabrike

Siemens ulaže 24 miliona evra za novi proizvodni program

27.05.2011. | Kompanija Siemens će u narednih 18 meseci zaposliti još 150 radnika u svojoj fabrici u Subotici i uložiti 24 miliona evra u proizvodnju novog tipa generatora, istakao je Tihormir Rajlić, generalni direktor ove kompanije prilikom susreta sa predstavnicima gradskih vlasti i Elektroprivrede Srbije u Siemens fabrici u ovom gradu.

Siemens dan u Užicu

18.05.2011. | U okviru svoje kampanje "Energetska efikasnost i briga o životnoj sredini", kompanija Siemens d.o.o. Beograd organizovala je jedanaesti po redu Siemens dan. Ovog puta prezentacija o Siemens-ovim konkretnim predlozima i rešenjima za energetsku efikasnost u oblasti industrije i energetike održana je u Užicu.

Poseta pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine Siemens fabrici u Subotici

11.03.2011 | Sredinom marta našu fabriku u Subotici posetili su visoki predstavnici Vlade AP Vojvodina, koju je predvodio Radoslav Striković, pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine. Tema razgovora bila je unapređenje saradnje između kompanije Siemens, sekretarijata za energetiku i drugih organa u čijem delokrugu rada su pitanja energetike i energetske efikasnosti.

Siemens podržao ministarsku konferenciju "Kargo 10"

25.02.2011 | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd je podržala organizaciju regionalne ministarske konferencije "Kargo 10" koja je održana krajem februara. Skup je otvorio Milutin Mrkonjić, Ministar infrastrukture Republike Srbije, koji je u svom uvodnom izlaganju naglasio da Kargo 10 predstavlja jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata ne samo u regionu, već i u Evropi.

Ambasador Izraela posetio Siemens-ovu fabriku u Subotici

07.12.2010 | Kao veliki pobornik "zelenih tehnologija", izraelski ambasador istakao značaj kapaciteta Siemens-ove fabrike za proizvodnju generatora za vetro-elektrane. Gospodin Artur Kol, ambasador Izraela u Srbiji danas je, u okviru radne posete Subotici i Slobodnoj zoni Subotica, obišao i Siemens-ovu fabriku u ovom gradu, koja proizvodi generatore za vetro-elektrane. U radnoj poseti Siemens-ovoj fabrici, pored gospodina Kola, bili su i Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice i Sava Radak, generalni direktor Slobodne zone Subotica.

Oko 28 milijardi evra prihoda od portfolija za zaštitu životne sredine u 2010. fiskalnoj godini

10.11.2010 | Kompanija Siemens planira da u fiskalnoj 2014. godini od zelenih tehnologija ostvari prihod od preko 40 milijardi evra. Siemens je od svojih proizvoda i rešenja iz Portfolija za zaštitu životne sredine u fiskalnoj 2010. godini ostvario prihod od oko 28 milijardi evra, u odnosu na nešto manje od 27 milijardi evra iz 2009. godine. Tako je početni cilj kompanije – da 2011. godine ostvari prihod od najmanje 25 milijardi evra – dostignut znatno ranije nego što je planirano.

Završeno prvo Siemens-ovo takmičenje o energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine - „Kroz inovacije do zelene budućnosti“

23.09.2010 | Proglašenjem najboljih novinarskih radova iz oblasti energetike i industrije završeno je prvo Siemens-ovo novinarsko takmičenje „Kroz inovacije do zelene budućnosti“. Do 1. septembra na konkurs je pristiglo 25 novinarskih radova, od čega je 24 ispunjavalo propisane uslove.

Novinarsko takmičenje „Kroz inovacije do zelene budućnosti“ traje do kraja avgusta

23.08.2010 | Kao lider na polju energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, kompanija Siemens d.o.o. Beograd, ove godine prvi put je pokrenula novinarsko takmičenje „Kroz inovacije do zelene budućnosti“ u želji da doprinese razvoju svesti ljudi o potrebama čovečanstva za energijom i očuvanju životne sredine.

Deveti po redu Siemens Dan održan u Zrenjaninu

10.06.2010 | Siemens-ova kampanja koja promoviše energetsku efikasnost širom Srbije nastavlja se danas u Zrenjaninu. Lokalnim privrednicima su predstavljena rešenja koja im mogu pomoći da unaprede svoje poslovanje i nađu lakši izlaz iz situacije prouzrokovane ekonomskom krizom.

Siemens pokreće novinarsko takmičenje - „Kroz inovacije do zelene budućnosti“

14.05.2010 | Kao lider na polju energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, Siemens d.o.o. Beograd, ove godine prvi put pokreće novinarsko takmičenje „Kroz inovacije do zelene budućnosti“ u želji da doprinesemo razvoju svesti ljudi o potrebama čovečanstva za energijom i očuvanju životne sredine.

Izašao je novi broj Siemens-ovog magazina o inovacijama hi!tech

09.03.2010 | Najnovije izdanje Siemens-ovog online časopisa o tehnološkim inovacijama dostupno je i na srpskom jeziku. Tema broja je Ecopolis, u okviru koje su prikazana konkretna rešenja za unapređenje života u velikim gradovima.

Ambasador Maas i ministar Dulić posetili Siemens-ovu fabriku u Subotici

19.02.2010 | Ambasador Nemačke i ministar za zaštitu životne sredine posetili Siemens-ovu fabriku koja proizvodi generatore uz pomoć kojih se dobija „zelena“ električna energija u vetro-elektranama.

Siemens obezbeđuje rešenja za energetski efikasniju budućnost Srbije

09.11.2009 | Na konferenciji posvećenoj energetskoj efikasnosti, organizovanom u sklopu Dana Nemačke 2009, Siemens je predstavio široki portfolio proizvoda koji štite životnu sredinu i unapređuju efikasnu proizvodnju, prenos i potrošnju energije. Konferencija pod nazivom „Srpsko-Nemački dijalog o energetskoj efikasnosti - globalni trendovi i nacionalni izazovi“ održana je danas u Beogradu kao deo manifestacije „Dani Nemačke 2009.“, koju je organizovala Ambasada Nemačke u Srbiji povodom obeležavanja 20-godišnjice pada Berlinskog zida.

Siemens u Pančevu predstavio rešenja za kvalitetnije očuvanje životne sredine

29.10.2009 | Šesti po redu „Siemens dan“ održan je danas u maloj sali gradske uprave Pančeva. Na ovom događaju kompanija Siemens, nastavljajući turneju po Srbiji pod nazivom „Energetska efikasnost i briga o životnoj sredini”, predstavila je prisutnim predstavnicima lokalne samouprave i privrednicima rešenja koja mogu unaprediti energetsku efikasnost javnih ustanova i kompanija i tako umanjiti zagađenje, uz dodatno smanjenje troškova poslovanja.

Siemens će ojačati poziciju na rastućem tržištu solarne energije akvizicijom kompanije Solel Solar System

15.10.2009 | Siemens AG je najavio da će preuzeti kompaniju Solel Solar Systems Ltd, globalnog lidera u projektovanju i proizvodnji ključnih komponenti za solarne termoelektrane. „Nakon brzog i veoma uspešnog rasta našeg biznisa vezanog za energiju vetra, mi sada želimo da nastavimo ovu uspešnu priču i u domenu solarne energije.

Siemens-ova kampanja o energetskoj efikasnosti i u Nišu

02.10.2009 | U nastavku kampanje "Energetska efikasnost i briga o životnoj sredini", kompanija Siemens d.o.o. Beograd organizovala je u Nišu i predstavila konkretne predloge i rešenja za unapređenje energetske efikasnosti u oblasti industrije i energetike.

Siemens Dan u Subotici

24.09.2009 | U okviru svoje kampanje „Energetska efikasnost i briga o životnoj sredini”, kompanija Siemens d.o.o. Beograd održala je u četvrtak, 24. septembar 2009. godine u Velikoj većnici Grada Subotice prezentaciju namenjenu svim javnim i privatnim kompanijama koje posluju na toj opštini.

Siemens Dan u Novom Sadu

16.06.2009 | U okviru svoje kampanje „Energetska efikasnost i briga o životnoj sredini”, kompanija Siemens d.o.o. Beograd organizovala je danas, 16. juna 2009. godine u Novom Sadu Siemens Dan i tom prilikom predstavila konkretne predloge i rešenja za energetsku efikasnost u oblasti industrije i energetike.

Siemens Dan u Vršcu

05.06.2009 | U Nakon uspešne posete Inđiji, drugi grad koji je kompanija Siemens posetila u okviru svoje kampanje "Energetska efikasnost i briga o životnoj sredni" bio je Vršac. Sa ciljem da u vreme poteškoća izazvanih globalnom ekonomskom krizom pomogne domaćoj privredi da unapredi svoje poslovanje i istovremeno smanji operativne troškove, kao i troškove u proizvodnji, kompanija Siemens d.o.o. Beograd je u saradnji sa opštinom Vršac održala 5. juna 2009. godine prezentaciju kojom je predstavila konkretna rešenja za energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine u oblasti energetike i industrije.