Siemens Srbija

Simens dodelio nagrade deci pobednicima likovnog konkursa

Simensov likovni konkurs za decu „Vetar + vetrenjača = Struja“, koji je kompanija organizovala povodom proslave jubileja - deset godina uspešnog poslovanja fabrike za proizvodnju vetrogeneratora u Subotici, dodelila je deci pobednicima nagradu “Siemens eksperimentalni set“ za sve tri kategorije, sa namerom da motivišu mališane na istraživanje i edukaciju.

„Drago nam je što smo decu ovim kokursom podstakli i povezali je sa našim proizvodima, koji su neizostavni deo svake četvrte vetrenjače u Evropi. Deca, kako samo ona umeju, iskazala su emocije, saznanja i poimanje vetra kao obnovljivog izvora energije, a mi smo otišli i korak dalje i rešili da unapredimo njihova saznanja i interesovanja“ rekao je direktor Simensove fabrike u Subotici Ištvan Sekula.

Autor pobedničkog rada u kategoriji predškolskog uzrasta nacrtao je Petar Jovičić (6) iz Subotice, dok je za najbolji rad u kategoriji uzrasta od 7 do 10 godina izabran rad Nine Furtsner (7) sa Palića. Za najkreativnije rešenje likovnog konkursa, uzrasta od 10 do 14 godina, odabran je rad Danice Milanović iz Knjaževca, koja ide u sedmi razred osnovne škole.

Simensov likovni konkurs za decu je trajao od 22. jula do 1. septembra 2013. godine, i tom prilikom je pristiglo 85 likovnih radova, koje je ocenjivao stručni žiri u sastavu slikara i pedagoga, Miroslava Jovančića, Đerđa Baroša (György) i Hunora Šurkovića (Gyurkovics).

Više informacija na http://www.siemens.rs/generation21/likovni-konkurs/

19.11.2013.

Simens dodelio nagrade deci pobednicima likovnog konkursa


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs