Siemens Srbija

Predstavljena Simensova rešenja za metropole na najvećem svetskom industrijskom sajmu u Hanoveru

Simensov Sektor Infrastruktura i gradovi predstavio je svoje inovativne proizvode, rešenja i koncepte za metropole na najvećem svetskom industrijskom sajmu, koji se održava od 8. do 12. aprila 2013. godine, u nemačkom gradu Hanoveru. Sajam je otvorila nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je u društvu ruskog predsednika Vladimira Putina obišla i Simensov štand, čiji je domaćin bio generalni direktor Simensa Peter Lešer.

U skladu sa svojim motom „Rešenja za infrastrukturu i gradove”, ovaj Simensov sektor, će za vreme trajanja Sajma, pokazati na koji način gradovi mogu da se bore sa izazovima koje im nameće brzi razvoj i odgovoriće na pitanja u vezi sa održivošću i efikasnošću infrastrukture širom sveta. Na površini od 250 metara kvadratnih (hala 1, štand B09) biće prikazane prezentacije, demo-tačke i modeli koji ističu vodeću ulogu Simensa kao pionira i partnera gradova i drugih klijenata kojima je potrebna infrastruktura.

„Gradovi su i dalje pokretači rasta našeg doba”, kaže dr Roland Buš, direktor Simensovog sektora Infrastruktura i gradovi i član Upravnog odbora kompanije Simens i dodao da će do 2050. godine broj stanovnika u gradovima porasti za 70 odsto, sa današnjih 3,6 milijardi ljudi na preko šest milijardi i da već sad postoji ogromna potreba za urbanom infrastrukturom, čiji će se trend nastaviti i u budućnosti.

Najistaknutiji eksponati na štandu su:

  • Interaktivni model inteligentne zgrade koji prikazuje efikasnost sistema za upravljanje zgradom i centralnu ulogu koju takve zgrade igraju u pametnim energetskim mrežama budućnosti.
  • Demo-tačka, koja pokazuje kako „Smart Grid Compass“ daje proizvođačima i distributerima energije pouzdane smernice za planiranje pametnih energetskih mreža.
  • Model „Siestorage“ sistema za skladištenja energije, ilustruje način na koji je opterećenje i oscilacije napona energetske mreže moguće dovesti u ravnotežu. „Siestorage“ deluje kao „bafer“ energije, koji skladišti energiju i oslobađa je u roku od nekoliko milisekundi, čime se stabilizuje energetska mreža.
  • „Avenio“ niskopodni tramvaj može da bude integrisan u postojeće gradske infrastrukture i pokriva potrebe za kapacitetom od S do XXL. Na jednoj od demo-tačaka na štandu posetioci mogu da konfigurišu svoj sopstveni „Avenio”.
  • Demo-tačka posvećena elektronskim kartama realistično pokazuje koliko je jednostavno i lako plaćati karte koje koriste rešenja za „smart“ kartice, a koje je moguće integrisati u različite vidove prevoza.

Simens nudi rešenja za integrisanu mobilnost i logistiku, energetski efikasne zgrade, bezbednost, pametne energetske mreže, vodoprivredu i finansiranje projekata. Budući da je pionir u rešenjima za energetsku efikasnost i inteligentnu infrastrukturu, Simens ima viziju urbane budućnosti i portfolio stručnjaka i stručnih znanja potreban da bi se popravio kvalitet urbanih sredina.

Dodatne informacije možete dobiti na internet adresi:
www.siemens.com/press/MetropolitanSolutions-2013

08.04.2013.

Upravljanje kućnom tehnologijom pomoću Android aplikacije


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs