Siemens Srbija

Nova zapošljavanja u Siemens-ovoj fabrici u Subotici

Energetski efikasan gigant ispunjava zadate ciljeve

Kako je i najavljeno početkom godine kompanija Siemens d.o.o. Beograd zaposlila je još 172 ljudi u subotičkoj fabrici za proizvodnju generatora za vetroelektrane, tako da danas sprski Siemens broji ukupno 800 zaposlenih iz Srbije.

"Do maja ove godine zaposlili smo 172 ljudi, ali se tu svakako ne zaustavljamo. Najavljena investicija od 24 miliona evra u proizvodnju novog tipa generatora za vetroelektrane je u toku, kao i plan da dvema postojećim halama fabrike, ukupne površine 26.000m2, dodamo još jednu halu površine 2.100m2, što će direktno uticati na pozitivan trend rasta kako proizvodnje i izvoza, tako i broja zaposlenih" rekao je Tihomir Rajlić, direktor kompanija Siemens d.o.o. Beograd.

Siemensova fabrika u Subotici, koju je 2003. godine osnovao Loher GmbH, deo Flender grupe, proizvodi generatore za vetroelektrane, kao i pretvarače za solarne elektrane.

Siemens AG Nemačka je 2005. godine kupio Flender grupu, a od tada se fabrika veoma proširila - od prvobitnih 12, došla je do broja od skoro 500 zaposlenih.

Od 1. januara 2010. fabrika u Subotici integrisana je u Siemens d.o.o. Beograd, a do sada je proizvela više od 12.500 generatora. To predstavlja ekvivalent dvostrukoj instalisanoj snazi u celom elektroenergetskom sistemu Srbije. Upravo ovi proizvodi svrstali su Siemens-ovu fabriku u Subotici među prvih deset izvoznika iz Srbije. Zahvaljujući kvalitetu, poštovanju rokova isporuke, procedura i standarda, uz stalne inovacije u proizvodnji, fabrika je evidentirana u "Large Drive", grupu od 26 najvećih Siemens-ovih pogona u svetu.

Siemens-ovi inženjeri sami konstruišu alat i mašine neophodne za rad. Iako to nije deo poslovnih planova i naših ciljeva, ovaj deo je usavršen do te mere da sada izvozimo te mašine za potrebe drugih Siemens-ovih firmi u Nemačkoj i Kini. Mašine su specijalno namenjene proizvodnji drugih električnih mašina. Potvrda da imamo najkvalitetniji kadar ogleda se u činjenici da naši inženjeri obučavaju kolege širom sveta.

18.05.2012.

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs