Siemens Srbija

Simens pomogao mladim robotičarima iz Subotice da predstave Srbiju na međunarodnom takmičenju

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd pomogla je timu mladih robotičara iz Subotice i omogućila im da otputuju i uzmu učešće na međunarodnom takmičenju iz domena robotike „Eurobot 2014“, koje je održano u nemačkom gradu Drezdenu.

Ekipa mladih robotičara, na nedavno održanom 12. Nacionalnom takmičenju u robotici, kvalifikovala se na međunarodno takmičenje u Drezdenu. Usled nedostatka finansijskih sredstava za pokrivanje troškova putovanja, njihov odlazak u Nemačku je doveden u pitanje.  Kompanija Siemens d.o.o. Beograd odlučila je da im pomogne, tako što je finansirala troškove smeštaja i hrane tokom trajanja takmičenja, a sve u skladu sa molbom mladih robotičara. Na taj način Siemens je doprineo da tim Srbije na takmičenje ode u punom sastavu i predstavi se u konkurenciji velikog broja zemalja.

„Siemens d.o.o. Beograd je kompanija koja se trudi da doprinosi edukaciji i razvoju mladih i uvođenju tehnoloških inovacija u njihov svakodnevni život. Sa tim ciljem sprovodimo brojne programe i sarađujemo sa školama, univerzitetima, edukativni centrima i veoma nam je drago da smo bili u mogućnosti da finansijski podržimo ove mlade i talentovane mladiće“, istakla je Jovana Žuržin, rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd.

Međunarodno takmičenje „Eurobot“ svake godine održava se u drugoj zemlji, a namenjeno je pretežno studentima. Na takmičenju mogu da učestvuju najviše po tri ekipe iz svake zemlje, koje prethodno treba da organizuju svoja nacionalna takmičenja. Zadatak ovogodišnjeg takmičenja „Eurobot 2014“ je bio da se roboti vrate u prošlost i pomognu pračoveku u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Ekipa Spartaka iz Subotice, kojoj je Siemens pomogao da ode na takmičenje, u Drezdenu je predstavila svoj robot nazvan Spartak. U jakoj konkurenciji, subotički tim se na takmičenju plasirao u osminu finala čime su pokazali da po znanju i spretnosti ne zaostaju za vršnjacima iz tehnički mnogo razvijenijih zemalja. 

10.06.2014.

Simens pomogao mladim robotičarima


300 dpi


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs