Siemens Srbija

Sajam za buduće dobavljače Siemensa

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, u saradnji sa Asocijacijom malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, a uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije, organizovaće Sajam za buduće poslovne partnere - Postani Simens dobavljač sredinom oktobra u Gradskoj kući u Subotici. Ovim povodom u prostorijama kompanije Simens na Novom Beogradu održana je konferencija za medije, tokom koje je najavljeno da će Simens uložiti 10 miliona evra u razvoj i proizvodnju malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

„Ovo je izuzetno važan projekat za privredu Srbije. Model koji je pokrenuo Simens je model na koji treba da se ugledaju ostale kompanije, a Ministarstvo će raditi na podršci takvim idejama. Cilj Vlade jeste da se stvore uslovi i da dođe do novih zapošljavanja. Ulazimo u novo vreme, potrebna nam je zdrava ekonomija, zdrave ideje, ovo što je Simens uradio je upravo ono što ćemo slediti i imaće punu pordšku Ministarstva“, istakao je Saša Radulović, ministar privrede Vlade Republike Srbije.

“Simens posluje u Srbiji više od 125 godina, ove godine obeležavamo i desetogodišnjicu uspešne proizvodnje fabrike za vetrogeneratore u Subotici, imamo dragoceno iskustvo na drugim tržištima, i sada želimo da nastavimo sa proširenjem saradnje sa dobavljačima u Srbiji proizvodnjom 90 gotovih komponenti za fabriku u Subotici. Na ovaj način Simens želi da podstakne razvoj malog i srednjeg preduzetništva i motiviše naše proizvođače da podignu kvalitet proizvodnje, prošire kapacitete, otvore nova radna mesta, nova tržišta za svoje proizvode i postanu Simensov dobavljač”, istakao je Tihomir Rajlić, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd, dodavši da su potrebe fabrike uglavnom velike serije određenih komponenti, a upravo u tom segmentu preduzetnici treba da vide interes za sebe.

“Simens Srbija svojim primerom šalje nekoliko univerzalnih poruka preduzetnicima i Vladi Republike Srbije. Simens je u početku poslovao sa 12 zaposlenih u jednoj garaži u Subotici, a sada ima oko 700 zaposlenih i proizvodnju na 30.000 kvadratnih metara. Stalnim ulaganjem u proizvodnju, kvalitet proizvoda i svoje zaposlene, ova fabrika je postala jedna od najvećih u Simens sistemu. Nastojanje loklanog menadžmenta kompanije da deo delova koji se sada uvoze proizvode dobavljači u Srbiji, primer je potencijalnog rasta srpske privrede i potrebe za prilagođavanjem novom tržištu. Oko velikih investitora koji su u Srbiji prisutni već godinama, kao što je to Simens, srpski preduzetnici treba da se okupljaju, i da iskoriste mogućnost i osnivaju firme koje će direktno proizvoditi za njih”, rekao je Milan Knežević, potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preuzeća i preduzetnika RS.

Na sajmu u Subotici biće održane prezentacije o pogodnostima i uslovima poslovanja sa Simensom i biće organizovani sastanci sa budućim, potencijalnim lokalnim kompanijama koje će imati prilike da se detaljno upoznaju sa potrebama Simensove fabrike u Subotici.

Svi zainteresovani dobavljači se mogu prijaviti na
sledeći e-mail: siemensdobavljac.rs@siemens.com

16.09.2013.

Sajam za buduće dobavljače Siemensa


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs