Siemens Srbija

Eurobot 214 izveštaj

Mladi robotičari iz Subotice, kojima je Siemens pomogao da po prvi put odu na takmičenje “Eurobot 2014.”, vratili su se sa osvojenim 11. mestom, u konkurenciji od 50 ekipa koje su učestvovale.

Takmičenje je održano u periodu od 6. do 8. juna 2014. godine u nemačkom gradu Drezdenu. U finalu takmičenja susrele su se dve francuske ekipe, od kojih je pobednik bila RCVA, ekipa koja je dugi niz godina u samom vrhu. Treće mesto osvojila je ruska ekipa.

Želimo još jednom da čestitamo mladim robotičarima na postignutim rezultatima!

Poštovani,

U periodu od 6. do 8. juna 2014. godine u nemačkom gradu Dresdenu održano je finalno takmičenje iz robotike EUROBOT 2014. Srbiju su na takmičenju pretstavljale tri prvoplasirane ekipe sa našeg nacionalnog takmičenja iz robotike EUROBOT Srbija 2014, a to su ekipa ELEKTROPIONIR srednje Elektrotehničke škole iz Novog Sada, ekipa SPARTAK udruženja Kuća robotike iz Subotice i ekipa MEMRISTOR koju čine studenati koje okuplja Katedra za elektroniku Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

U konkurenciji od oko pedeset ekipa pravo na takmičenju su izborile 32 ekipe među kojima i sve tri ekipe iz Srbije. Posle pet odigranih kola učešće u 1/8 finala izborile su dve srpske ekipe, ekipa Spartaka i Memristor. Obe su svoje učešće na takmičenju završile u 1/8 finala, a raspored osvojenih mesta je sledeći: Spartak (11.mesto), Memristor (13.mesto), Elektropionir (25.mesto).

U finalu EUROBOT 2014. takmičenja su se borile dve francuske ekipe. Pobedila je ekipa RCVA, ekipa koja je dugi niz godina u samom vrhu. Treće mesto pripalo je ruskoj ekipi.

Ekipi Spartaka je ovo bilo prvo učešće, kako na nacionalnom takmičenju iz robotike, tako i na EUROBOT 2014. takmičenju iz robotike i zadovoljni su ostvarenim rezultatima. Zahvaljuju se svim članovima kluba, medijima na velikoj zainteresovanosti kao i prijateljima i donatorima koji su im pomogli oko izrade robota, takmičarkog stola i odlaska na takmičenje, a to su:

SIEMENS Srbija, EIPIX (Novi Sad), Infostud (Subotica), Nikola Grubor, STŠ Ivan Sarić (Subotica), Real Impeks (Palić), MikroElektronika (Beograd), ZIM Commerce (Subotica), Alatnica Mišić (Subotica), M+Z Interior (Subotica), Oktopod Studio (Novi Sad), BusinessMax (Subotica)

S poštovanjem,

Milan Romić
Petar Francišković
Kuća Robotike, Subotica
Subotica, 16.06.2014
.

16.06.2014.

Eurobot 2014 izveštaj


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs