Siemens Srbija

Siemens dobio priznanje "Pro Urbe" od Grada Subotice

Skupština grada Subotice dodelila je kompaniji Siemens prestižno priznanje "Pro Urbe", tradicionalnu nagradu koju ovaj grad dodeljuje pojedincima koji su na poseban način doprineli razvoju duhovnih i materijalnih vrednosti Subotice i njenih građana.

Ovo je prvi put u istoriji Subotice da priznanje "Pro Urbe" dobije neka kompanija.

"Subotica ima pouzdanog partnera u našoj kompaniji ali, naravno, i mi možemo da kažemo isto to za Grad Suboticu. Razumevanje obostranih interesa, spremnost na saradnju i unapređenje kvaliteta života Subotice i njenih građana, je naš zajednički cilj koji smo, do sada, uspešno ostvarivali. "Siemens" će nastaviti dalje u tom pravcu, što potvrđuje i naša ranija najava investiranja u fabriku i zapošljavanja dodatnih 150 ljudi. Takvi projekti su za jedan grad od izuzetnog značaja", rekao je Tihomir Rajlić, generalni direktor kompanije "Siemens" povodom dodele ovog priznanja.

Na svečanoj sednici Skupštine Grada Subotice, osim kompanije Siemens, priznanje "Pro Urbe" ove godine dobili su i: Marija Šilak, profesor u penziji, dugogodišnji predsednik i član udruženja "Vox humana", Vladimir Večić, predsednik SUBNOR-a i sportski pregalac, Mirko Grlica, istoričar i muzejski savetnik i Tomislav Žigmanović, filozof i pisac.

01.09.2011.

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs