Siemens Srbija

Novi generalni direktor na čelu Siemens Srbija

Gospodin Udo Eichlinger (Udo Ajhlinger) imenovan je za novog generalnog direktora Siemens-a u Srbiji, počev od 1. avgusta 2015. godine.

Gospodin Eichlinger ima skoro 25 godina isustva u korporaciji Siemens na rukovodećim pozicijama koje obuhvataju rad u različitim divizijama i poslovnim jedinicama kompanije u Nemačkoj, regionu centralne i istočne Evrope i azijsko-pacifičkoj zoni. Gospodin Eichlinger je karijeru započeo u okviru oblasti IT i telekomunikacija, a njegov poslednji angažman bio je u Frankfurtu u Nemačkoj gde je uspostavio menadžment konsalting odeljenje za Master planove energetske efikasnosti za korporativne i javne klijente. Pored toga, gospodin Eichlinger ima iskustvo i na lokalnom tržištu kao generalni direktor Communication Group u Srbiji od 2002. do 2005. godine. Oženjen je Jelenom i Lukin je otac.

“Veliko mi je zadovoljstvo što se vraćam u Srbiju i započinjem novu fazu u profesionalnoj karijeri. Ovde vidim veliki poslovni potencijal i radujem se što ću biti u prilici da nastavim kurs koji je uspostavljen tokom duge i veoma uspešne istorije Siemens-a u Srbiji. Siemens će ostati fokusiran na nastavak investiranja, poslovni rast i zapošljavanje”, rekao je Udo Eichlinger o svom angažmanu na poziciji generalnog direktora Siemens Srbija i dodao da, imajući u vidu da se u Srbiji prave vetrogeneratori koji pokreću svaku četvrtu vetrenjaču u Evropi, Siemens-ovo poslovanje u Srbiji daje značajan doprinos razvoju i rastu privrede čitave zemlje, kao i da će kompanija u budućnosti nastaviti da se fokusira na elektrifikaciju, automatizaciju i digitalizaciju.

Već 128 godina Siemens predstavlja ključnog igrača u Srbiji u svim oblastima svog poslovanja, kao što su proizvodnja, prenos i distribucija energije, proizvoda i rešenja za tržište nafte i gasa, transporta i infrastrukture, medicinske opreme, dajući doprinos realizaciji kapitalnih investicija u Srbiji i projekata energetske efikasnosti u svim oblastima našeg portfolija.

Danas Siemens u Srbiji ima izuzetno posvećen tim od preko 1200 zaposlenih. Do kraja septembra planiramo da zaposlimo još 220 ljudi u fabrici u Subotici. Pored toga, imamo na stotine visoko-kvalifikovanih inženjera koji svojim znanjem i stručnošću pružaju podršku našim najvećim kupcima u Srbiji.

"Energetska efikasnost ostaje još jedna strateška tačka orijentacije kompanije. U skladu sa Siemens-ovim sveobuhvatnim programom energetske efikasnosti koji se sprovodi širom sveta, a zasnovanom na smanjenju troškova energije kroz uvođenje najnovijih tehnologija, Siemens može ponuditi izuzetno veliko znanje u cilju razvijanja ovog segmenta u Srbiji i korišćenja svih potencijala ovog tržišta u ovoj značajnoj oblasti.", naglasio je gospodin Eichlinger.

Izuzetno značajan deo Siemens-a u Srbiji je, naravno, fabrika vetrogeneratora u Subotici koja je od svog otvaranja 2003. godine proizvela više od 15.500 generatora za vetroelektrane. Zahvaljujući kvalitetu proizvoda, poštovanju rokova isporuke, procedurama i standardima i stalnim inovacijama u proizvodnji, fabrika je rangirana kao jedno od najznačajnijih i najvećih postrojenja u Siemens-ovoj diviziji Procesna industrija i Pogoni.

Siemens je u Srbiji posvećen poslovnoj strategiji koja doprinosi dobrobiti zajednice u kojoj posluje kroz podršku projektima koji su od presudnog značaja za dalji razvoj Republike Srbije.

01.08.2015.

Imenovan novi generalni direktor Siemens Srbija


300 dpi


300 dpi


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs