Siemens Srbija

Uvodna reč organizatora

Ciljevi programa

Žiri

Pravila i uslovi

Nagrade

Prijava

Kontakt

 

Produžen rok za prijavu radova

Prvo Siemens-ovo regionalno novinarsko takmičenje u deset zemalja centralne i istočne Evrope otvoreno je za prijave novinarskih radova do 12. septembra 2016. godine. Svečana regionalna ceremonija dodele nagrada održaće se 29. septembra 2016. godine u Siemens City-ju u Beču. Autori 3 najbolja novinarska rada na temu „Inteligentna infrastruktura“, biće nagrađeni trodnevnim studijskim putovanjem u London i posetom Crystal-u, najvećoj svetskoj izložbi o budućnosti gradova.

Detaljnije

Žiri - Kriterijumi za ocenjivanje

Žiri iz svake od zemalja učesnica regionalnog takmičenja će odabrati tri pobednika među novinarima koji su prijavili svoje radove na temu "Inteligentna infrastruktura", njom se bavili na jasan i koncizan način i pokazali istaknut autorski pečat, čime se njihov rad ističe među ostalima koji rade na tom polju. Isti kriterijumi će se koristiti tokom ocenjivanja prijavljenih radova u prvoj fazi takmičenja na lokalnom nivou, kao i u drugoj, regionalnoj fazi takmičenja.

Detaljnije

 

Ciljevi programa

Siemens, kao lider na polju inovacija, kroz ovakve događaje i takmičenja ima za cilj da prmoviše i afirmiše izvrsnost u pisanju, izveštavanju i istraživačkom pristupu novinara, nagrađujući njihove vrline. Fokusiranost novinara i njihov doprinos stručnom i kvalitetnom izveštavanju je od velikog značaja za nas, kao kompaniju koja nastoji da kroz svoje projekte ponudi najefikasnija rešenja u oblastima elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije.

Detaljnije