Siemens Srbija

Uvodna reč organizatora

Ciljevi programa

Kategorije

Kriterijumi žirija

Žiri

Pravila i uslovi

Nagradno putovanje

Kontakt

 

Nagrađeni novinari dotakli divovske lopatice i kućište vetrenjača

Kompanija Siemens organizovala je studijsko putovanje za pobednike tradicionalnog takmičenja Siemens Press Award 2015. Pobednici i žiri petog po redu ciklusa Siemens Press Award iz Srbije su u periodu od 11. do 13. novembra 2015. godine imali priliku da posete Dansku i bliže se upoznaju sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima ove kompanije koja koriste energiju vetra.

Detaljnije

Nagradno putovanje

Autori tri najbolja rada biće nagrađeni putovanjem u Dansku gde će, između ostalog, imati priliku da posete dve Siemens-ove fabrike vetroturbina, za proizvodnju lopatica i proizvodnju gondola, i da se bliže upoznaju sa najsavremenijim rešenjima koja koriste energiju vetra. Fabrika lopatica za vetroturbine u Aalborgu je najveća Siemens-ova fabrika takve vrste. U njoj je zaposleno više od 1500 ljudi. Uz proizvodne kapacitete, lokacija u Aalborgu ima veliki i najmoderniji centar za ispitivanje lopatica. U Siemens-u, lopatice za vetroelektrane se izrađuju u zatvorenom Detaljnije

 

Kategorije

Na takmičenje se mogu prijaviti svi novinari koji objavljuju svoje članke na temu "Energija i efikasnost" u štampanim medijima, agencijskim prilozima, kao i prilozima objavljenim u elektronskim medijima.

Radovi sa kojima novinari mogu da konkurišu treba da budu objavljeni u periodu od 1. marta do 14. septembra 2015. godine.

Autori tri najbolja rada biće nagrađeni studijskim putovanjem u fabriku kompanije Siemens u Danskoj.