Siemens Srbija

Izašao je novi broj Siemens-ovog magazina o inovacijama hi!tech

Najnovije izdanje Siemens-ovog online časopisa o tehnološkim inovacijama dostupno je i na srpskom jeziku. Tema broja je Ecopolis, u okviru koje su prikazana konkretna rešenja za unapređenje života u velikim gradovima.

hi!tech, Siemens-ov časopis o tehnološkim inovacijama koji se izdaje na deset jezika, je stigao do izdanja 02/09 i dostupan je od početka marta i na srpskom jeziku, na lokaciji www.siemens.com/hitech Na 50 strana ove elektronske publikacije prikazane su najnovije tehnologije i najsavremenija rešenja u svim oblastima u kojima Siemens posluje, od industrijskih, infrastrukturnih i transportnih rešenja, preko proizvodnje, distribucije i potrošnje energije, do naprednih rešenja za zdravstvenu zaštitu.

Tema novog broja je Ecopolis, održivi koncept megalopolisa budućnosti. U okviru teme broja prikazani su konkretni projekti na unapređenju energetske efikasnosti, smanjenja emisije CO2 i štetnih gasova, kao i sistema masovnog prevoza u velikim gradovima. Tu ćete pronaći priču o brojnim infrastrukturnim i organizacionim unapređenjima u Londonu i Minhenu, uz pomoć kojih se predviđa umanjenje emisije CO2 za 80 procenata u narednih 50 godina, kao i priču o unapređenjima sistema javnog prevoza u Beču i gradu Oradei u Rumuniji. Kao ilustracija futurističkih rešenja tu je i priča o Masdar-u, gradu-modelu čija se izgradnja planira na oko 30 kilometara od Abu Dhabi-ja i koji neće zahtevati fosilna goriva, već će se energijom snabdevati isključivo iz obnovljivih izvora, i neće emitovati ugljen-dioksid.

Od ostalih tema izdvajamo priču o prekookeanskoj krstarici AIDAluna i uštedi energije ostvarenoj na ovom luksuznom brodu, priču o električnim automobilima, ličnom prevoznom sredstvu budućnosti, kao i reportažu o dometima najnovijeg uređaja za magnentnu rezonancu 7-Tesla MRI.

hi!tech 02/09 na srpskom jeziku možete prelistati u naprednom eBook formatu na Web lokaciji www.siemens.at/ebook/hitech0209_sr ili preuzeti u PDF formatu sa iste lokacije.
Arhiva hi!tech izdanja na srpskom jeziku nalazi se na Web lokaciji https://www.cee.siemens.com/web/at/en/corporate/cee_zines_en/hitech/Pages/Serbian.aspx

Želimo vam prijatan i ugodan put u svet inovacija iz Siemens-a.

9.03.2010

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs