Siemens Srbija

Siemens Srbija - stvaranje lanca lokalnih dobavljača

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, u saradnji sa Privrednom Komorom Srbije, organizovala je drugi krug Siemens Dana dobavljača u petak 08. aprila u Privrednoj Komori Srbije u Beogradu. Predstavnici svih zainteresovanih malih i srednjih preduzeća koja se bave proizvodnjom u oblasti metalo-prerađivačke industrije prisustvovali su ovom događaju.

Tokom Siemens Dana dobavljača gostima su se pored g. Udo Ajhlingera, generalnog direktora Siemens d.o.o. Beograd, obratili i g. Željko Sertić, ministar privrede Vlade Republike Srbije, g. Marko Čadež, predsednik Privredne Komore Srbije i njegova ekselencija Aksel Ditman, ambasador Nemačke u Srbiji.

„Drago mi je da nastavljamo sa inicijativom “Postani Siemens dobavljač“ kako bismo došli do svih potencijalnih lokalnih dobavljača koji mogu da ispune naše standarde, kao i da pružimo priliku onima koji žele da unaprede svoju proizvodnju. Proces kvalifikacije nije brz ali dobavljači koji se kvalifikuju postaju deo Siemens-ovog globalnog lanca nabavke. Srbija za Siemens je mesto gde besprekorno funckioniše lokalna kompanija sa fabrikom vetrogeneratora u Subotici i danas zapošljavamo 1947 ljudi. Kako živimo i radimo u Srbiji, cilj nam je da što više dodatne vrednosti ostane ovde i da bržom isporukom iz svoje okoline postanemo još efikasniji“, rekao je Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

„Značaj povezivanja lokalnih kompanija sa gigantima je u tome što one neće dobiti samo ugovore sa Siemens-om, već će se uključiti u globalnu trku sa internacionalnim dobavljačima. Prednost preduzeća u Srbiji je to što imamo dugu industrijsku tradiciju, i verujem da je mnogo njih u mogućnosti da odgovori na zahteve velikih kompanija“, izjavio je g. Marko Čadež predsednik Privredne Komore Srbije.

Njegova ekselencija Aksel Ditman, ambasador Nemačke u Srbiji, je istakao da ovakav model saradnje sa srpskim preduzećima predstavlja nešto što i ostale nemačke kompanije u Srbiji treba da slede, jer na ovaj način otvaraju nova radna mesta, dok sa druge strane unapređuju svoje kompetencije.

Željko Sertić, ministrar privrede je izjavio da Republika Srbija pruža konkretnu podršku dobavljačima, maliim i velikim, tokom uključenja u ovakve projekte. „Pomažemo im unapređenjem administrativnih procesa, potrebnim savetovanjima, ali i finansiranjem nabavke potrebne opreme i izvoznih poslova. Na ovaj način zajedno radimo na unapređenju srpske privrede“, zaključio je ministar.

Nakon konstruktivne panel diskusije na temu ''Saradnja lokalnih malih i srednjih privrednih društava sa velikim kompanijama – stvaranje lanca dobavljača” organizovani su direktni sastanci predstavnika Siemens-a sa predstavnicima potencijalnih lokalnih dobavljača.

Za više informacija posetite nas na sledećoj stranici: www.siemens.rs/sajam-dobavljaca/

08.04.2016.

Siemens Srbija - stvaranje lanca lokalnih dobavljača


300 dpi | Udo Ajhlinger, generalni direktor Siemens Srbija


300 dpi | Željko Sertić, ministar privrede


300 dpi | NJ. E. Aksel Ditman, nemački ambasador u Srbiji


300 dpi | Marko Čadež, predsednik Privredne Komore Srbije


300 dpi | Govornici tokom uvodnog obraćanja


300 dpi | Panel diskusija


300 dpi | Direktni sastanci sa predstavnicima Siemensa

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs