Siemens Srbija

„Siemens“ potpisao Ugovor sa „Železnicama Srbija“ u vrednosti od oko 11 miliona 850 hiljada evra

Kompanija „Siemens“ i „Železnice Srbije“ potpisale su danas Ugovor za nabavku opreme za izvođenje radova na rekonstrukciji i modernizaciji elektrotehničkih postrojenja deonice Gilje – Ćuprija – Paraćin, na pruzi Beograd – Niš, na Koridoru 10. Vrednost Ugovora je oko 11 miliona 850 hiljada evra i predviđa isporuku opreme i izvođenje radova na signalno-sigurnosnim i telekomunikacionim uređajima, kao i postrojenjima elektrovuče.

Ovaj projekat se finansira iz sredstava kredita Evropske investicione banke. Početak radova na rekonstrukciji i modernizaciji kontaktne mreže i postrojenja za napajanje, telekomunikacionih postrojenja i signalno-sigurnosnih postrojenja, očekuje se u oktobru 2013. godine.

„Železnice Srbije nastavljaju sa realizacijom projekata za bolje i modernije pruge u Srbiji, a pre svega na trasi Koridora 10. Radujemo se sto će nam partner u tome biti srpski Simens“ rekao je generalni direktor Železnica Srbije, g. Dragoljub Simonović, prilikom potpisivanja ugovora.

„Simens kao svetski gigant i u ovoj oblasti preneće svoja znanja, iskustvo i tehnologiju u ovom značajnom projektu za Srbiju. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da ćemo ispuniti naš deo posla definisan Ugovorom u predviđenom roku“ rekao je generalni direktor komapnije Siemens d.o.o. Beograd, g. Tihomir Rajlić.

Rok za završetak radova je 370 dana, dok je rok za završetak radova na kompletiranju nove elektronske signalno-sigurnosne opreme, za stanicu Ćuprija, 730 dana.

Modernizacija elektrotehničkih postrojenja na pruzi Gilje – Ćuprija - Paraćin, realizuje se u okviru celokupne rekonstrukcije i modernizacije ove deonice na Koridoru 10, kojom je planirana i izgradnja nove, dvokolosečne, elektrificirane pruge, duge oko 10,5 kilometara, za brzine do 160 kilometara na sat. Ovim Ugovorom obuhvaćena je elektrifikacija novoizgrađene deonice, uključujući i postavljanje oko 30 kilometara kontaktne mreže.

Podsećanja radi „Železnice Srbije“ u novembru 2011. godine raspisale su međunarodni tender za potrebe modernizacije elektrotehničkih postrojenja na ovoj deonici, ali je tenderska procedura bila obustavljena zbog izmena koje su se odnosile na uvođenje elektronske postavnice.

Međunarodna tenderska procedura ponovo je sprovedena po dobijanju saglasnosti Evropske investicione banke, Ugovor za nabavku opreme i izvođenje radova na rekonstrukciji i modernizaciji elektrotehničkih postrojenja Gilje – Ćuprije - Paraćin, dodeljen je firmi Simens kao najbolje ocenjenom ponuđaču.

25.09.2013.

Siemens potpisao Ugovor sa Železnicom Srbije


300 dpi


300 dpi


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs