Siemens Srbija

Poseta studenata Fakulteta tehničkih nauka fabrici generatora u Subotici

Preko 50 studenata elektortehnike, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, posetilo je danas Simensovu fabriku generatora za vetroelektrane u Subotici. Kao i prethodnih godina, i ove se nastavlja dobra praksa da se studetni opredeljeni za elektroenergetiku, energetsku elektroniku i električne mašine bliže upoznaju sa proizvodnim pogonom i tehnološkim procesom.

Studenti su imali priliku da se pored obilaska fabrike, detaljnije upoznaju i sa tehnologijom izrade električnih mašina, jer upravo na fakultetu imaju predmet električne mašine. Ono što je posebno interesantno, jeste da se upravo u ovoj Simensovoj fabrici u Subotici proizvode generatori koje poseduje svaka četvrta instalirana vetrenjača u Evropi.

Siemensova fabrika u Subotici zapošljava oko 700 radnika, i svakog meseca proizvede više od 150 generatora za vetroelektrane, a od svog osnivanja do sada proizvela je 14.500. Ovi podaci dovode fabriku među deset najvećih izvoznika iz Srbije.

25.04.2013.

Poseta studenata elektrotehnike fabrici u Subotici


300 dpi


300 dpi


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs