Siemens Srbija

O nama

Proizvodni program

Korisnici proizvoda

Zelena kompanija

Razvoj, optimizacija, inovacija

Vesti

 

Subotica Large Drives Factory

Proizvodnja u ovoj fabrici obuhvata proizvodnju i montažu generatora za vetro-elektrane.

Učenici tehničke škole „Ivan Sarić“, posetili Siemens fabriku u Subotici

15.06.2015. | Fabriku vetrogeneratora kompanije Siemens u Subotici posetili su učenici Tehničke škole „Ivan Sarić“. 24 učenika smera bravar–zavarivač u pratnji nastavnika praktične nastave obišli su pogon fabrike, gde su se upoznali sa proizvodnim procesom, jer ih od naredne školske godine očekuje praksa u fabrici.

 

Siemens fabrika vetrogeneratora u Subotici stavlja Srbiju na tehnološku mapu sveta

22.04.2015. | Siemensovu fabriku za proizvodnju vetrogeneratora u Subotici, koja uspešno posluje dvanaest godina, posetili su Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Srbije, kao i ambasadori Austrije i Nemačke, Njegova Ekselencija dr Johannes Eigner i Njegova Ekselencija Hajnc Vilhelm. Delegacija predvođena premijerom obišla je pogone fabrike u kojoj se prave vetrogeneratori za čitav svet i zahvaljujući kojoj Srbija ima svoje mesto na tehnološkoj mapi sveta.

Najuspešniji studenti Elektrotehničkog fakulteta posetili četiri Siemens fabrike

31.03.2015. | Najuspešniji studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu tokom četvorodnevnog nagradnog studijskog putovanja obišli su fabrike kompanije Siemens u zemljama u okruženju. Nagrađeni studenti bili su u prilici da se upoznaju sa najsavremenijim proizvodnim procesima u Siemens-ovim fabrikama u Zagrebu, Weiz-u, Budimpešti i Subotici.

 

Još jedna uspešna godina za Siemens i subotičku fabriku vetrogeneratora

02.12.2014. | Kompanija Simens d.o.o. Beograd obeležila je kraj poslovne 2014. godine druženjem sa predstavnicima medija u Subotici, tokom kojeg su u prijatnoj atmosferi predstavljeni ostvareni rezultati fabrike vetrogeneratora koja već 11 godina uspešno posluje u ovom gradu.

Siemens obezbeđuje stručnu praksu učenicima novog obrazovnog smera bravar–zavarivač

25.06.2014. | U subotičkoj Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ predstavljen je novi obrazovni smer u okviru kojeg će se učenici školovati za zanimanje bravar-zavarivač. Novi obrazovni profil uvodi se od predstojeće školske godine, kada će učenici pored pohađanja nastave dobiti priliku stručnog usavršavanja u subotičkoj fabrici vetrogeneratora kompanije Siemens.

 

Novi obrazovni smer bravar–zavarivač u tehničkoj školi „Ivan Sarić“, šansa za rad u Simensu

23.06.2014. | U sredu, 25. juna 2014. godine u 10 sati, u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ u Subotici biće predstavljen novi obrazovni smer u okviru kojeg će se učenici školovati za zanimanje bravar-zavarivač. Novo zanimanje u ovoj školi uvedeno je na osnovu potreba tržišta rada, kao i kadrovskih potreba kompanije Siemens d.o.o. Beograd, u svojoj fabrici vetrogeneratora u Subotici koja će učenicima novog smera obezbediti stručnu praksu.