Siemens Srbija

Obilazak radova na trafostanici „Beograd 23“ na Autokomandi

Novu trafostanicu „Beograd 23“ koja se nalazi na Autokomandi, čiji radovi su u toku, posetili su je Milorad Grčić, v. d. direktora Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“, Siniša Mali, gradonačelnik Beograda i Udo Ajhliger, generalni direktor Siemens d.o.o. Beograd i predstavnici kompanija „M enterijer gradnja“ i „Elektroizgradnja“ koje učestvuju na projektu.

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ i kompanija Siemens d.o.o. Beograd potpisali su 2016. godine ugovor o izgradnji trafostanice 110/10 kV „Beograd 23 - Autokomanda“, a nova trafostanica imaće najmoderniju opremu i obezbediće stabilno i pouzdano snabdevanje električnom energijom centralnog dela beogradske opština Voždovac u kojem se nalaze ambasade, stambeni blokovi, dva najveća fudbalska stadiona.

U trafostanicu „Beograd 23“ ugrađena su dva transformatora snage 40 megavata čime je nastavljena gradnja tog infrastrukturnog energetskog objekta koji će omogućiti razvoj privrede i unaprediti snabdevanje električnom energijom u glavnom gradu Srbije.

„Trafostanica na Autokomandi je veoma značajan objekat za energetsku infrastrukturu glavnog grada. Odlična saradnja na ovom projektu pokazuje poverenje i pouzdano partnerstvo koje postoji između Elektroprivrede Srbije i Siemens-a. Nadamo se na ćemo i u budućnosti imati priliku da sarađujemo na novim projektima“, istakao je Udo Ajhlinger, generalni direktor Siemens d.o.o. Beograd.

„Elektroprivreda Srbije gradi trafostanicu koja je jedan od najvažnijih punktova u distribuciji električne energije za stabilnost snabdevanja svih delova Beograda. Vrednost investicije u trafostanicu na Autokomandi je 900 miliona dinara i do sada je u radove i opremu uloženo oko 650 miliona dinara. Ovo je objekat veoma važan za priključenje novih privrednih korisnika na Voždovcu i Savskom vencu, pouzdanije snabdevanje Kliničnog centra Srbije i omogućiće da se električnom energijom napaja „Beograd na vodi“, jedan od budućih najlepših delova grada“, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS prilikom obilaska radova na TS „Beograd 23“ sa Sinišom Malim, gradonačelnikom Beograda.

„Svedoci smo da se Beograd ubrzano razvija. Gradi se i radi na svakom ćošku, otvaraju se nova radna mesta, nove fabrike i ne možete da imate grad koji se razvija bez stabilnog snabdevanja električnom energijom. Zato je TS „Beograda 23“ veoma važna i to je način kako da unapred budete spremni za velike projekte u gradu. Kada bude završena obezbediće stabilno i sigurno snabdevanje dela Beograda u kojem se nalaze dva najveća stadiona u zemlji“, izjavio je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

31.01.2018.

Obilazak radova na trafostanici „Beograd 23“ na Autokomandi


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs