Siemens Srbija

“Mesta u srcu” – nagrađeni najbolji projekti građanske inicijative

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd je i ove godine podržala akciju nagrađivanja najpozitivnijeg projekta građanske inicijative realizovanog u 2008. godini, i tako nastavila saradnju sa fondom „Mesta u srcu“ čiji je osnivač Institut Džeferson.

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd je i ove godine podržala akciju nagrađivanja najpozitivnijeg projekta građanske inicijative realizovanog u 2008. godini, i tako nastavila saradnju sa fondom „Mesta u srcu“ čiji je osnivač Institut Džeferson.

Pored poklona za pobednike konkursa, kompanija Siemens putem svog predstavnika učestovala je i u izboru najuspešnijeg projekta.

Na ovogodišnji konkurs prijavile su se grupe i organizacije koje su bile nosioci projekata u lokalnim zajednicama. Prema konkursu, Selekcioni komitet razmatrao je projekte koji su realizovani u 2008. godini, bave se problemima zajedničkim za veći broj ljudi u lokalnim zajednicama, donose pozitivne promene u tim zajednicama i u realizaciju su, na različite načine, uključile građane i druge aktere (poslovni sektor, lokalnu vlast ili institucije).

U najuži izbor ušlo je dvadeset projekata koji su pokazali da je moguće okupiti ljude, motivisati ih i pokrenuti, a pobedila je građanska inicijativa “Majka Hrabrost“, koja se bavi situacijom u porodilištima u Srbiji i fokusira se na tri ključna aspekta: ponašanje zaposlenih u porodilištima, zastareli i nehumani bolnički protokoli i korupcija.

Selekcioni komitet činili su pored gđe Slavice Radojević iz Siemens-a i mnogi drugi istaknuti stručnjaci u različitim oblastima kao što su predstavnici Telenor fondacije, Erste Banke, Koka-Kole (Coca-Cola Hellenic), Instituta Džeferson, Ekonomist Media Grupe, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije, Skupštine grada Beograda, Komisije za hartije od vrednosti, Majkrosofta (Microsoft, Medija centra Beograd, Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Građanskih inicijativa i drugih.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada održano je 18. juna 2009. u Skupštini grada Beograda.

09.07.2009

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs