Siemens Srbija

Siemens d.o.o Beograd dobitnik Plakete Narodnog pozorišta

Narodno pozorište u Beogradu dodelilo je kompaniji Siemens d.o.o. Plaketu za sveukupan doprinos radu te kulturne ustanove na svečanosti koja je, povodom dana Narodnog pozorišta, održana na Velikoj sceni 22. novembra 2006. godine.

Saradnja kompanije Siemens i Narodnog pozorišta u Beogradu traje više od jednog veka. Siemens je opremio pogone i osvetljenje te renomirane pozorišne kuće još davne 1898. godine, otpočevši tako saradnju sa jednom od najznačajnijih kulturnih ustanova u Srbiji.

Kompanija Siemens AG osnovala je 1996. godine svoju kompaniju Siemens d.o.o. Beograd, sa ciljem da postane aktivan učesnik u oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema i aktivni učesnik značajnih kulturnih, naučnih, prosvetnih i sportskih manifestacija u Srbiji.

Narodno pozorište i Siemens ostvarili su uspešnu saranju na baletskoj predstavi Gintera Grasa „Limeni doboš“, operi Gaetana Donicetija „Ljubavni napitak“ i naravno, na sada već kultnoj predstavi „Ko to tamo peva“, koja je proglašena za najbolju u 2005. godini.

Kompanija Siemens je i dugogodišnji aktvini član Fondacije Narodnog pozorišta, a ove godine bila je i domaćin slave ove kulturne ustanove.

23.11.2006

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs