Siemens Srbija

"Siemens zelena nedelja" počela zdravom hranom

Organske namirnice i zumba za zdrav život

Prvi dan "Siemens Zelene nedelje" posvećen je zdravoj hrani i zdravom načinu života, tako da je na meniju restorana za zaposlene kompanije Siemens d.o.o. Beograd i Siemensove fabrike u Subotici u ponudi organska hrana, bogata vitaminima i mineralima, a siromašna toksinima. Osim što će tokom cele zelene nedelje na raspolaganju imati organske namirnice, čije uzgajanje ne narušava postojeći eko-sistem, zaposleni su u ponedeljak od naše čuvene nutricionistkinje, dr Jagode Jorge, profesorke Medicinskog fakulteta, mogli da čuju brojne korisne savete o tome kako steći zdrave navike u ishrani, a time očuvati zdravlje. Organske namirnice za pripremu hrane u restoranu u Subotici obezbedili su Bio-bašta porodice Čikoš, Bio salaš Farago i Bio farma Mamužić, dok se za Siemens d.o.o. Beograd pobrinuo Bio špajz d.o.o. iz Beograda. Pomenuti proizvođači postavili su i prigodne štandove u poslovnom prostoru u Beogradu i fabrici u Subotici, gde svi zainteresovani zaposleni mogu da kupe organske proizvode i dobiju dodatne informacije.

Zdravlje započinje pravilnom ishranom, ali i sveopštim odgovornim ponašanjem prema telu. Zato su zaposleni u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd pred kraj radnog vremena napustili svoja radna mesta i sjajno se zabavili i razgibali uz popularnu zumbu – trening koji kombinuje fitnes i pokrete preuzete iz latino plesova.

"Siemens Zelena nedelja" traje od 12. do 16. septembra, a glavna tema je zaštita i očuvanje životne sredine. Brojnim aktivnostima usmerenim ka zdravom načinu životu, racionalnoj potrošnji energije i održivom razvoju, zaposleni u Siemens d.o.o. Beograd žele da doprinesu podizanju svesti kod šire javnosti kako jedna kompanija treba da se ponaša i odnosi prema okruženju u kojem posluje.

Siemens u svakom segmentu poslovanja postavlja standarde kada je u pitanju očuvanje životne sredine, dok "zelena" rešenja čine trećinu ukupnog prihoda kompanije. Kad je reč o "zelenim" tehnologijama, Siemensov portfolio predstavlja najopsežniji koncept na svetskom tržištu, a "Siemens zelena nedelja" je samo jedan od načina da se skrene pažnja na goruće ekološke probleme i daje pozitivan primer kako svako od nas može da doprinese očuvanju životne sredine.

12.09.2011.

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs