Siemens Srbija

Postanite Siemens dobavljač

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd u saradnji sa Privrednom Komorom Srbije, održaće drugi krug Siemens Dana dobavljača u petak 08. aprila 2016. godine sa početkom od 10 časova, u velikoj sali PKS-a u prizemlju. Predstavnici svih zainteresovanih malih i srednjih preduzeća koja se bave proizvodnjom u oblasti metalo-prerađivačke industrije, dobrodošli su da prisustvuju ovom događaju. Za sva pitanja možete nas kontaktirati putem sledeće mail adrese:

siemensdobavljac.rs@siemens.com

Na događaju u Beogradu biće održana prezentacija o kompaniji Siemens u Srbiji i njenoj fabrici vetrogeneratora u Subotici, dok će nakon panel diskusije na temu ''Saradnja lokalnih malih i srednjih privrednih društava sa velikim kompanijama – stvaranje lanca dobavljača” biti organizovani direktni sastanci predstavnika Siemens-a sa predstavnicima budućih, potencijalnih lokalnih kompanija.

Na ovaj način kompanija Siemens utiče na rast srpske privrede i razvoj preduzetništva u Srbiji. Domaće firme koje se pokažu kao sposobne da isprate sve zahteve vezane za kvalitet, količine, rokove isporuke koji se od njih budu tražile, moći će da unaprede svoje poslovanje proizvodnjom delova za vetrogeneratore za Siemens-ovu fabriku u Subotici, kao i da postanu deo Siemens-ovg globalnog lanca snabdevanja.

Zaključno sa početkom 2016. godine Siemens-ova fabrika u Subotici proizvela je ukupno oko 24.000 vetrogeneratora, a trenutno se svakog meseca proizvede više od 180 komada. Siemens je jedan od 5 najvećih izvoznika iz Srbije, a ono po čemu se ova fabrika izdvaja, jeste podatak da svaku treću vetrenjaču u Evropi pokreće generator koji je proizveden upravo u ovoj srpskoj fabrici.