Siemens Srbija

Nastavak saradnje Siemens-a i TS „Ivan Sarić“

Direktor Siemens fabrike u Subotici, Francesc Espriu Cabedo sastao se sa direktorom tehničke škole u Subotici „Ivan Sarić’“ Željkom Rajčićem, i tom prilikom razgovarao o nastavku saradnje na polju edukacije.

Direktori su na sastanku pored razgovora o dosadašnjoj saradnji, razmatrali i mogućnost o proširivanju saradnje, tako da učenici sa smera Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, pored profila koji su uključeni u dualno obrazovanje, krenu sa praksom u Siemens fabriku od sledeće školske godine.

Prilikom posete organizovan je obilazak škole, a direktor Siemens fabrike i Siemens tim upoznali su neke od učenika koji su učestvovali na republičkom takmičenju u programiranju CNC mašina, videli su radove učenika koji su urađeni na CNC mašinama, a učenici prve godine smera bravar zavarivač pokazali su simulaciju zavarivanja na simulatoru koji koriste u nastavi.

Na inicijativu kompanije Siemens i zbog povećanog obima proizvodnje u fabrici vetrogeneratora, u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ u Subotici 2014. godine uveden je novi obrazovni profil bravar-zavarivač u sklopu projekta uvođenja novih obrazovnih profila u školskom sistemu. Projekat je pokrenula Nemačka organizacija za međunarodnu sadanju (GIZ), uz podršku Vlade Nemačke i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Kompanija Siemens donirala je IT opremu tehničkoj školi „Ivan Sarić“ u Subotici. Siemens je svoju IT opremu koju čini 16 lifebook računara i štampač, donirao tehničkoj školi, i tako nastavio da pruža podršku obrazovnom sistemu i sredini u kojoj posluje.

22.05.2019.

Nastavak saradnje Siemens-a i TS „Ivan Sarić“


300 dpi


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs