Siemens Srbija

Delegacija Beograda u poseti Siemens-u u Beču

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je sedište Siemens-a u Beču i tom prilikom razgovarao o saradnji sa našom kompanijom. Ispred kompanije Siemens Srbija prisustvovali su Udo Eichlinger, generalni direktor Siemens d.o.o. Beograd i Vlado Pavlović, Account Manager za železnicu, Siemens Mobility Srbija.

Vesić je zahvalio Siemens-u što ulaže u našu zemlju jer je oko 3.000 ljudi zaposleno u Srbiji.

„Veoma cenimo vašu odluku da proizvodite u Srbiji, pa nas je obradovao početak proizvodnje tramvaja u Kragujevcu. Biće to domaći tramvaji i veliki povratak Siemens-a na beogradske ulice, jer je ova kompanija imala najviše tramvaja u našem gradu između dva svetska rata", rekao je Vesić. On je dodao da će Beograd ove godine kupiti više od dve stotine novih autobusa, ali da to nije kraj ulaganjima u Gradsko saobraćajno preduzeće.

Zamenik gradonačelnika je istakao da je Siemens ostao jedina kompanija u procesu javne nabavke za nabavku procesa upravljanja adaptibilnim sistemom saobraćaja koji podrazumeva modernizaciju i semaforizaciju oko 300 raskrsnica u našem gradu. Ovaj sistem davaće prednost javnom prevozu, a pre svega tramvajima u saobraćaju. Ukoliko pregovarački postupak bude završen uspešno, do sredine godine biće potpisan višegodišnji ugovor, čija je vrednost oko 20 miliona evra.

Delegaciji Beograda predstavljen je projekat upravljanja javnom rasvetom, koji uspešno sprovodi u mnogim evropskim gradovima.
U delegaciji Beograda, osim zamenika gradonačelnika Vesića, bili su Nina Jandrić, gradska sekretarka za energetiku, kao i Aleksandar Cincar-Poposki, direktor JKP „Javno osvetljenje”.

01.03.2019.

Delegacija Beograda u poseti Siemens-u u Beču


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs