Siemens Srbija

Novi finansijski direktor na čelu Siemens-a Srbija

Jelena Veljić imenovana je za novog finansijskog direktora kompanije Siemens d.o.o. Beograd, počev od 01. avgusta 2017. godine.

Jelena Veljić ima više od 10 godina iskustva na različitim pozicijama u korporaciji Siemens na globalnom nivou - u Kini, Nemačkoj i Austriji. Pre stupanja na dužnost u Srbiji, gđica. Veljić je prethodne dve godine obavljala funkciju direktora korporativne revizije za region Istočne Azije i Pacifika, sa sedištem u Pekingu. Svoju karijeru započela je upravo u kompaniji Siemens u Austriji (Linc). Master studije je završila na Univerzitetu „Johannes Kepler“ u Austriji iz oblasti poslovne administracije i ekonomije, sa fokusom na korporativne finansije, računovodstvo i međunarodne poslovne odnose, a na istom Univerzitetu bila je angažovana kao predavač/istraživač na Institutu za korporativne finansije.

“Drago mi je što započinjem novu fazu u profesionalnoj karijeri upravo u Srbiji, gde Siemens ove godine proslavlja 130 godina postojanja i značajan je partner ekonomije i društva više od jednog veka. Kako se   globalno i lokalno tržište jako brzo menja, za nas kao kompaniju predstavlja imperativ da budemo agilni i inovativni. Verujem da sa našim posvećenim timom i sveobuhvatnim portfoliom kakav nudi naša kompanija, imamo prave preduslove za ispunjavanje ovog imperativa i za nastavak uspešne tradicije naše kompanije. Zadovoljstvo mi je što ću imati priliku da prenesem znanje i iskustvo koja sam stekla na ranijim pozicijama i da doprinesem budućem uspehu Siemens-a Srbija”, izjavila je Jelena Veljić, nova finansijska direktorka Siemens-a u Srbiji.

Kompanija Siemens Srbija ove godine obeležava značajan jubilej, 130 godina uspešnog poslovanja, a u lokalnoj kompaniji radi blizu 2.000 zaposlenih. Siemens u Srbiji zauzima poziciju jedne od vodećih kompanija u oblastima svog poslovanja, kao što su  proizvodnja, prenos i distribucija energije, proizvoda i rešenja za tržište nafte i gasa, transporta i infrastrukture, rešenja za digitalnu proizvodnju, dajući doprinos realizaciji kapitalnih investicija u Srbiji i projekata energetske efikasnosti u svim oblastima našeg portfolija. Siemens fabrika vetrogeneratora jedna je od najvećih izvoznika u Srbiji, a svaku treću vetrenjaču u Evropi pokreće vetrogenerator napravljen upravo u Siemens fabrici u Subotici. 

01.08.2017.

Novi finansijski direktor na čelu Siemens-a Srbija


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs