Siemens Srbija

Siemens učestvovao na 33. Savetovanju za velike električne mreže – CIGRE

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd učestvovala je na 33. Savetovanju koje je organizovao srpski nacionalni komitet međunarodnog saveta za velike električne mreže CIGRE. Savetovanje za velike električne mreže – CIGRE, održano je od 05. do 08. juna 2017. godine, na Zlatiboru.

Svojim tehnološkim rešenjima i proizvodima kompanija Siemens se trudi da pronađe odgovor na ključna pitanja energetike, i da pruži rešenja na izazove sa kojima se susreću stručnjaci iz ove oblasti. Siemens, lider u oblasti elektrotehnike i elektronike, učestvovao je na Savetovanju kao veliki sponzor, a prisutnima je prikazao svoja rešenja, dostignuća i projekte koji ga izdvajaju u oblasti energetike.

Veliki broj stručnjaka iz Srbije i zemalja u regionu, onih koji se bave proizvodnjom i distribucijom električne energije, a ujedno i zaštitom životne sredine, prisustvovao je u utorak prezentaciji našin inženjera koji su prikazali najmodernija rešenja za energetiku.

Najveći izazovi sa kojima se energetska zajednica susreće trenutno su ograničeni resursi i rastuća potreba za energijom koja zahteva viši stepen iskorišćenja i ekonomičnost. Kompanija Siemens se izdvojila po svojim ključnim vrednostima odgovornosti, posvećenosti, najviših standarda i inovativnosti, a kao rešenja za izazove nudi pionirske tehnologije za ekološki čisto, efikasno i pouzdano snabdevanje električnom energijom.

33. Savetovanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Elektroprivrede Srbije i Elektromreža Srbije.

Siemens je vodeći svetski dobavljač proizvoda, usluga i rešenja za proizvodnju, prenos i distribuciju električne energije, a ove godine obeležava 130 godina kako je prisutan u Republici Srbiji.

07.06.2017.

Siemens učestvovao na 33. Savetovanju za velike električne mreže – CIGRE


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs