Siemens Srbija

Nastavak saradnje Grada Beograda i kompanije Siemens na projektima urbanog razvoja grada

Grad Beograd i kompanija Siemens potpisali su ugovor o pružanju usluga korišćenja Siemens-ovog „Alata za uspešno funkcionisanje grada” (CyPT), što predstavlja nastavak saradnje nakon potpisivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji u februaru 2016. godine.

Siemens će kroz predstavljanje analiza i iskustva na sličnim projektima razvoja gradova sprovedenim u drugim prestonicama i većim gradovima Evrope, omogućiti lakše ostvarivanje ciljeva održivog razvoja Grada Beograda u oblastima tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja.

“Veliko mi je zadovoljstvo da kroz City Performance Tool možemo da pomognemo Gradu Beogradu da unapredi strategiju infrastrukturih rešenja, što će u krajnoj instanci doprineti kvalitetnijem životu svih njegovih građana”, izjavila je Marija Novaković, direktorka odeljenja strategije i razvoja Siemens-a u Srbiji, koja je zahvalila Gradu Beogradu na ukazanom poverenju i nastavku odlične saradnje koja će se implementacijom CyPT-a dodatno intenzivirati na svim nivoima.

Siemens u svom portfoliju poseduje razvijene informatičke platforme i programe kojima se, analizom podataka o raznim oblastima urbanog života i urbane infrastrukture, dolazi do konkretnih predloga rešenja o strategijskim pravcima razvoja urbanih celina. Kompanija će korišćenjem informatičko-analitičkog alata za obradu podataka o infrastrukturi urbanih celina, CyPT-Alata za uspešno funkcionisanje grada, omogućiti analizu podataka u skladu sa definisanim ciljevima za dalji razvoj Beograda.

Nakon obavljene analize u ovom alatu, kompanija će gradu isporučiti verziju CyPT-Alata za uspešno funkcionisanje grada za korisnike i njegov dalji urbani razvoj.

23.11.2016.

Nastavak saradnje Grada Beograda i kompanije Siemens na projektima urbanog razvoja grada


Marija Novaković, direktor odeljenja strategije i razvoja Siemens-a Srbija i Sandra Pantelić, načelnica uprave grada Beograda

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs