Siemens Srbija

Završen Siemens CEE Press Award 2016 – Proglašeni autori tri najbolja novinarska rada u centralnoj i istočnoj Evropi

Posle tri meseca, 10 zemalja učesnica i 147 prijava, žiri je izabrao najbolje regionalne radove.

Novinari iz Rumunije, Slovenije i Austrija nagrađeni studijskim putovanjem u London.

Konkurs je pokazao veliko interesovanje medija za teme koje se odnose na održivu budućnost.

Najveće i najeminentnije regionalno novinarsko takmičenje - Siemens CEE Press Award 2016, u kojem su učestovali predstavnici medija iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, završeno je svečanom dodelom nagrada koja je održana u Siemens City-u  u Beču. Od 147 novinarskih prijava iz svih zemalja učesnica, Siemens je nagradio tri najbolja rada u regionu.

Glasovima stručnog žirija iz svake od zemalja učesnica, pobednici Siemens CEE Press Award 2016 su Ulrike Moser-Wegscheider, nagrađena za članak objavljen u biznis magazinu Trend, Austrija; Oraan Marculescu, nagrađen za rad objavljen u Stiinta si Tehnica, Rumunija i Nataša Koražija, nagrađena za tekst objavljen u izdanju Časnik Finance, Slovenija.

Dodeli nagrada u Beču prisustvovali su i pobednici iz Srbije, Jelena Aleksić, nagrađena za tekst “Koliki je IQ srpskih gradova” objavljen na portalu “Novog magazina”, Zoran Mirković, novinar agencije “Tanjug”, za tekst “Pametni gradovi” i Miljan Vitomirović, iz produkcije NS media, za prilog “Pametno domaćinstvo, IOT”, emitovan na RTV Pink.

Siemens CEE Press Award 2016 održan je u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji, sa ciljem da okupi predstavnike medija iz regiona i podstakne ih u istraživanju na temu - Inteligentna infrastruktura. Organizovanjem ovog takmičenja Siemens je želeo da razmeni iskustva sa regionalnim novinarima i podrži ih u njihovoj potrazi za  rešenjima za održivu budućnost naših gradova.

"Na kraju takmičenja, sa ponosom možemo da kažemo da smo veoma zadovoljni činjenicom da je Siemens CEE Press Award 2016 ispunio postavljene ciljeve. Odziv predstavnika medija bio je izvanredan, i štaviše, uspeli smo da stvorimo pravu regionalnu sinergiju u obrađivanju tema koje su neizostavni deo savremenog života i budućnosti ispred nas. Kao lider u oblasti tehnologije, Siemens je u najvećoj meri uključen u svaku inicijativu koja može da pomogne u stvaranju održive budućnosti. Kroz ovo takmičenje želeli smo da odamo priznanje i ulozi koju mediji imaju u ovoj oblasti. U ime Siemens-a, želeli bismo da čestitamo pobednicima i zahvalimo svim učesnicima na njihovom značajnom doprinosu."- izjavila je Katharina Swoboda, rukovodilac odeljenja korporativnih komunikacija za Austriju i centralno istočnu Evropu.

Glavna nagrada za tri regionalna pobednika biće trodnevno studijsko putovanje u London i poseta Crystal-u, najvećoj svetskoj izložbi o budućnosti gradova. Tokom posete Crystal-u, Siemens-ovoj incijativi za održive gradove, nagrađeni predstavnici medija biće u prilici da istraže načine na koje možemo kreirati bolju budućnost za naše gradove. Oni će pogledati najveću izložbu posvećenu urbanoj održivosti, budućim trendovima, izazovima i rešenjima.

30.09.2016.

Proglašeni pobednici prvog regionalnog Siemens-ovog takmičenja za novinare


300 dpi | Dodela Siemens CEE Press Award 2016 nagrada u Beču


300 dpi | Dodela Siemens CEE Press Award 2016 nagrada u Beč


300 dpi | Pobednici Siemens CEE Press Award 2016 u Srbiji sa lokalnim žirijem


300 dpi | Regionalni pobednici Siemens CEE Press Award 2016

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs