Siemens Srbija

EPS i Siemens ugovorili projekat za razvoj Beograda

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ i kompanija Siemens d.o.o. Beograd potpisali su ugovor o izgradnji trafostanice 110/10 kV „Beograd 23 - Autokomanda“, vredan 7,67 miliona evra.

Ugovor o izgradnji ovog kapitalnog elektroenergetskog objekta potpisali su Milorad Grčić, v. d. direktora JP „Elektroprivreda Srbije“ i Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

“Ovaj ugovor značajan je ne samo za naš distributivni sistem, već za celokupnu infrastrukturu Beograda. Gradnjom objekata poput ovog stvaramo preduslove za brži privredni razvoj prestonice i podižemo kvalitet usluga za postojeće kupce. Prioritet EPS-a je modernizacija sistema, unapređenje efikasnosti i podizanje kvaliteta distributivnih usluga. Zato i svaki ugovor poput ovog i svaka investicija garantuju da je EPS rame uz rame sa regionalnim i evropskim energetskim kompanijama”, rekao je g. Grčić.

Nova trafostanica imaće najmoderniju opremu i obezbediće stabilno i pouzdano snabdevanje električnom energijom centralnog dela beogradske opština Voždovac u kojem se nalaze ambasade, stambeni blokovi, dva najveća fudbalska stadiona, a planirana je izgradnja i velikog tržnog centra. Posredno, TS „Beograd 23“ obezbediće dodatnu energetsku sigurnost za izgradnju „Beograda na vodi“.

“Siemens je posvećen nastavku dugogodišnje uspešne saradnje sa Elektroprivredom Srbije na projektima koji doprinose povećenju pouzdanosti napajanja u Beogradu i boljem kvalitetu života naših sugrađana. Strategija EPS-a je da obezbedi pouzdaniji i moderniji energetski sistem. Mi smo ponosni što smo deo te vizije i što je današnje potpisivanje ugovora korak bliže njenoj realizaciji. Siemens Srbija kao lider konzorcijuma isporučiće visokonaponsku i srednjenaponsku opremu, kao i sistem upravljanja i relejne zaštite koji predstavljaju najsavremeniju opremu poslednje generacije na svetskom tržištu”, rekao je g. Ajhlinger.

Posao na izgradnji objekta površine 3.945 kvadratnih metara na tri sprata sa pratećim poslovnim prostorom, pored kompanije Siemens, kao nosioca posla, obavljaće i beogradske firme „M enterijer gradnja“ i „Elektroizgradnja“. Rok za završetak radova je dve godine.

02.06.2016.

EPS i Siemens ugovorili projekat za razvoj Beograda.pdf


300 dpi | g. Udo Ajhlinger i g. Milorad Grčić


300 dpi | EPS i Siemens - potpisivanje ugovora za TS 110 Autokomanda


300 dpi | Foto-animacija TS Beograd 23 - Autokomanda

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs