Siemens Srbija

Produžen rok za prijavljivanje na peto jubilarno novinarsko takmičenje – Siemens Press Award 2015

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd obaveštava predstavnike medija da je produžen rok za prijavu na peto jubilarno novinarsko takmičenje – Siemens Press Award 2015. Rok za prijavu novinarskih radova produžava se do 14. septembra, a kompanija Siemens sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane novinare da prijave svoje autorske radove na temu „Energija i efikasnost“.

Autorski radovi na ovu temu treba da budu objavljeni u periodu od 1. marta do 14. septembra 2015. godine, a u konkurenciju ravnopravno ulaze tekstovi u štampanim medijima, prilozi agencijskih novinara, kao i prilozi objavljeni u elektronskim medijima.

„Pitanje energetske efikasnosti definiše savremen život u svim njegovim aspektima. Siemens, kao jedan od svetskih lidera u oblasti energetike, nastoji da svojim postojećim rešenjima i inovativnim tehnološkim istraživanjima postavi najviše standarde energetske efikasnosti i zaštite životne sredine. Zato je energetska efikasnost i tema ovogodišnjeg takmičenja, a kao i prethodnih godina sigurni smo da novinarska struka sa svojom ekspertizom predstavlja najboljeg partnera u stavljanju ove važne teme u fokus“ - izjavila je Jovana Žuržin, rukovodilac odeljenja Communications and Government Affairs u kompaniji Siemens Srbija.

Siemens Press Award 2015 od ove godine sprovodi se i u zemljama regiona, a autori radova iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje stručni žiri u svakoj zemlji proglasi pobednicima, biće nagrađeni zajedničkim studijskim putovanjem u Dansku gde će, između ostalog, imati priliku da posete Siemens-ove fabrike vetroturbina, i da se upoznaju sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima koja koriste energiju vetra.

Žiri je sastavljen od predstavnika kompanije Siemens d.o.o Beograd, profesora  Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i strukovnih novinara.

Siemens poziva sve zainteresovane novinare da do 14. septembra svoje autorske radove pošalju na adresu, Siemens d.o.o. Beograd, Omladinskih brigada 21, 11070 Beograd ili putem online prijave na:
http://www.siemens.rs/PressAward/prijava.php.

Više informacija o pravilima, kriterijumima i uslovima takmičenja nalazi se na veb adresi:
http://www.siemens.rs/PressAward/

28.08.2015.

Siemens Press Award 2015 - Produženje roka


300 dpi


300 dpi


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs