Siemens Srbija

Delegacija Grada Beograda posetila sedište Siemens-a u Beču

Siemens City, Siemens-ovu centralu u Beču, posetila je delegacija Grada Beograda koju su predvodili Goran Vesić, gradski menadžer i Milutin Folić, glavni urbanista Grada Beograda.

Oni su u glavnom gradu Austrije boravili povodom biznis foruma "Srbija u Beču 2015", koji je održan u Privrednoj komori Austrije. Nakon učešća na forumu, delegacija iz Beograda posetila je i sedište kompanije Siemens u Austriji. Tokom posete razgovaralo se o postojećoj i potencijalnoj saradnji u Srbiji, i posebno Beogradu, kao i uspešno realizovanim projektima kompanije Siemens u Beču.  

Kompanija Siemens jedan je od svetskih lidera u sferi mobilnosti. Siemens veruje da su inovativna i pametna rešenja ključ održivog i kvalitetnog razvoja života u savremenim urbanim sredinama. U tom kontekstu razgovaralo se o postojećim infrastrukturnim rešenjima koja su Siemens i grad Beograd do sada zajedno implementirali, kao i o potencijalnim novim projektima.

"Zahvaljujem se kompaniji Siemens na pozivu da posetim centralu ove kompanije u Austriji. Koristim ovu priliku da se rukovodstvu kompanije zahvalim na pokazanoj solidarnosti sa  građanima Srbije tokom majskih poplava i pruženoj materijalnoj pomoći ugroženima. Pored toga, želim da istaknem da je Siemens već 128 godina prisutan u Srbiji i da u svojim pogonima u našoj zemlji zapošljava više od hiljadu ljudi", rekao je Goran Vesić, gradski menadžer i dodao:

"Današnji susret je dobra prilika za razgovore o nastavku i proširenju saradnje između grada Beograda i kompanije Siemens u oblasti infrastrukture. Želim da ohrabrim kompaniju Siemens da ulaže u Beograd. Mi smo potpuno otvoreni za investicije i činimo sve da se realizuju brzo i efikasno. Prilika za nastavak razgovora o saradnji biće upriličena već u aprilu u Beogradu, u okviru Kapital samita kada će se u našem gradu susresti gradonačelnici prestonica centralne i jugoistočne Evrope. Želim da se zahvalim kompaniji Siemens na odluci da finansijski podrži održavanje ovog samita. Ovaj skup će biti odlična prilika za razmenu iskustava velikih evropskih gradova i razgovore o unapređenju saradnje", istakao je Goran Vesić.

"Za urbane sredine, sa konstantnom tendencijom rasta i razvoja, najbitnija pitanja su obezbeđivanje održivog kvaliteta života i konkurentnosti gradova. Siemens nudi odgovore na ova pitanja kroz svoj princip efikasne i integrisane mobilnosti. Beč je upravo jedan od najboljih primera kako taj princip izgleda u praksi", izjavila je Ana Radonjić, direktorka Mobility Divizije u kompaniji Siemens Srbija koja je bila domaćin beogradskoj delegaciji tokom prezentacije u Siemens City-u, i dodala "Siemens veruje da i Beograd, kao i Beč, može imati budućnost u visokim standardima održivog razvoja urbane sredine, bez ograničavanja u njenoj mobilnosti".

Beč je grad u kojem se primenjuje inovativni menadžment sistema saobraćaja, i gde  informacioni sistemi pomažu putnicima da pronađu najefikasnije putne pravce. Rezultat je grad koji je u pravom smislu te reči – grad javnog transporta. U Beču se 39% svih putovanja obavi korišćenjem javnog prevoza, što je znatno iznad evropskog proseka od 28%, a zahvaljujući najsavremenijim Siemens tehnologijama i inovacijama koriste se električni autobusi sa nula emisije štetnih gasova i energetski efikasan metro. Preciznost satnica prevoza, što je od ključnog značaja za putnike, ali i smanjenje opterećenja životne sredine, garantovana je usaglašenošću sistema kontrole saobraćaja i informacionih sistema – koji se oslanjaju na inteligentna Siemens rešenja.

25.03.2015.

Delegacija Grada Beograda posetila sedište Siemens-a u Beču


300 dpi


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs