Siemens Srbija

Siemens d.o.o. Beograd je dao značajan doprinos izgradnji trafostanice 400/110 kV Vranje 4

U Vranju je danas svečano puštena u rad nova trafostanica 400/110 kV Vranje 4, u prisustvu direktora Elektromreže Srbije Nikole Petrovića, ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića, šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta, i rukovodstva opštine Vranje.

Trafostanica u selu Donje Trebešinje kod Vranja  u koju je uloženo 20, 5 miliona evra, obezbediće dugoročno i sigurno snabdevanje potrošaca jugoistočne Srbije električnom energijom. Kompanija Siemens d.o.o Beograd je imala važnu ulogu u realizaciji ovog projekta koji ima izuzetan značaj za čitav energetski sektor Srbije.

Siemens d.o.o. Beograd je u konzorcijumu sa firmom Elnos BL Beograd, dobio Ugovor za Projektovanje i Izvođenje građevinskih radova i izradio je Glavni projekat trafostanice i izveo kompletne građevinske radova, čija ukupna vrednost prelazi 3 miliona evra.

Građevinski radovi na izgradnji TS Vranje 4 počeli su u septembru 2012. godine i završeni su godinu dana kasnije, u avgustu 2013. godine, a podrazumevali su izvođenje svih neophodnih građevinskih radova potrebnih za izgradnju i uvođenje u pogon TS Vranje 4 i priključenje na novoizgrađeni 400 kV-ni interkonektivni dalekovod TS Niš 2 – TS Leskovac 2 – TS Vranje 4 - granica sa Makedonijom.

Siemens d.o.o. Beograd je u konzorcijumu sa kompanijom Siemens Austrija, dobio i Ugovor za isporuku opreme, u okviru koga je isporučio kompletnu visokonaponsku opremu 400 kV i 110 kV, kao i opremu za zaštitu, upravljanje, merenje i sopstvenu potrošnju za kompletnu trafostanicu Vranje 4, čija vrednost prelazi 6 miliona evra.

U okviru Ugovora je isporučena i najsavremenija visokonaponska oprema proizvodnje Siemens, prekidači, rastavljači, strujni i merni transformatori, kao i odvodnici prenapona 400 kV i 110 kV, za potrebe rekonstrukcije i proširenja trafostanice 400/220/110 kV Leskovac 2.

Isporuka opreme za 400/110 kV Vranje 4 je realizovana u toku 2012. i 2013 godine.

Kvalitet izvedenih radova potvrđuje i ocena Delegacije EU u Republici Srbiji, iz čijih sredstava se većim delom finansiralo sprovođenje projekta, da je trafostanica 400/110 kV Vranje 4 najbolje i najkvalitetnije vođen projekat Delegacije Evropske Unije u regionu.

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd nudi kompletan lanac za snabdevanje energijom, od proizvodnje, prenosa i distribucije, do potrošnje električne energije, a kompanija  svojim znanjem i isukustvom u ovoj oblasti i učešćem u kapitalnim projektima daje značajan doprinos revitalizaciji i razvoju energetskog sistema Srbije.

04.02.2015.

Siemens učestvovao u izgradnji trafostanice Vranje 4 VB


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs