Siemens Srbija

Univerzijada Beograd 2009 d.o.o. i kompanija Siemens d.o.o. Beograd strateški partneri Letnje Univerzijade u Beogradu

Preduzeće Univerzijada Beograd 2009 d.o.o. i kompanija Siemens d.o.o. Beograd, svečano su potpisale Ugovor o strateškom partnerstvu o pripremama i organizaciji Letnje Univerzijade koja se održava u Beogradu od 15. do 26. jula 2009. godine.

U ime Univerzijade Beograd 2009. d.o.o. ugovor su potpisali Siniša Jasnić, Generalni direktor Univerzijade Beograd 2009 i Aleksandar Šoštar direktor Uprave za sport u Ministarstvu prosvete i sporta Vlade Republike Srbije i Predsednik Izvršnog Komiteta Univerzijade Beograd 2009, a u ime kompanije Siemens d.o.o. Beograd, Obrad Spremić, generalni direktor i Kurt Schwarzlmueller, komercijalni direktor.

O strateškom partnerstvu sa Siemens-om, povodom održavanja Univerzijade 2009., veoma značajne za našu zemlju i sport, Siniša Jasnić kaže:

"Saradnja sa Siemens-om, kao strateškim partnerom za Univerzijadu Beograd 2009, predstavlja izuzetnu čast i garanciju da će u pripremi i samoj organizaciji Univerzijade biti korišćena najsavremenija tehnologija, oprema i znanje zaposlenih ovog svetskog giganta. Siemens, zajedno sa nama, preuzima i brigu o celokupnoj organizaciji ove manifestacije, koja prevazilazi sportske okvire. Uvereni smo da ćemo sa Siemens-om organizovati najbolju Univerzijadu do sada, a da će tehnička rešenja, informacione tehnologije, bezbednosni sistem i profesionalizam biti standard u organizaciji budućih velikih sportskih takmičenja. Verujem da je ovo početak jedne dugoročne sportsko - poslovne saradnje, čiji se rezultati ne mogu sagledati za kratko vreme, jer će ona uveliko prevazići lokalne okvire.“

Obrad Spremić, generalni direktor Siemens d.o.o. Beograd, o ulozi Siemens-a, kao strateškog partnera Univerzijade 2009 ističe:

„Siemens d.o.o. Beograd, kao deo velikog multinacionalnog koncerna u Srbiji, oseća obavezu i želju da doprinese razvoju Srbije, kao i njenoj uspešnoj afirmaciji u svetu posredstvom sportskih manifestacija, kao što je Univerzijada 2009.

Siemens, kao globalna kompanija koja ima iskustva u podršci globalnih manifestacija u svetu kao što su Olimpijada, Svetsko prvenstvo u fudbalu itd., prirodan je i logičan strateški partner Univerzijade 2009, naše zemlje i privrede.

Posle Univerzijade, svi koji učestvuju na ovom projektu biće bogatiji za jedno međunarodno iskustvo, koje će im uz stečeno znanje i vladanje tehnologijama, omogućiti kreiranje novih poslovnih mogućnosti i prodor na svetsko trzište. Univerzijada 2009 veliki je razvojni projekat Srbije i sve poslove koje će Siemens na njemu raditi, radiće u saradnji sa velikim brojem domaćih partnerskih kompanija.“

Svečanom potpisivanju Ugovora u Skupštini Beograda u ime strateških partnera prisustvovali su i g. Eric Saintrond, Generalni direktor svih Univerzijada u okviru FISU (Svetska Univerzitetska Sportska Federacija), Georg Antesberger predsednik upravnog odbora Siemens-a d.o.o. Beograd i član upravnog odbora Siemens-a AG Austrija, kao i g. Georg Weiher komercijalni direktor regiona jugoistočne Evrope u okviru Siemens-a AG Austrija.

29.06.2006

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs