Siemens Srbija

Siemens portfolio za energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine

Siemens je u fiskalnoj 2008. godini od svojih proizvoda i rešenja iz portfolija za zaštitu životne sredine ostvario prihod od približno 19 milijardi evra, što predstavlja gotovo četvrtinu ukupnog prihoda kompanije.

Ponuda ovih proizvoda i rešenja u ovoj godini je proširena pre svega asortimanom komponenti za vetroparkove. U fiskalnoj 2007. godini prihod od prodaje proizvoda i rešenja iz portfolija za zaštitu životne sredine iznosio je 17 milijardi evra.

Proizvodi i rešenja iz portfolija za zaštitu životne sredine pomogli su našim klijentima da tokom 2008. godine smanje emisiju CO2 za oko 148 miliona tona, što je 25 puta više od ukupne emisije CO2 koju Siemens proizvede tokom svojih poslovnih procesa. 

Naš portfolio za zaštitu životne sredine sadrži izuzetne proizvode i rešenja koja direktno i dokazano doprinose zaštiti životne sredine i klime, a to su:

  • proizvodi i rešenja koja su značajno efikasnija u pogledu uštede energije u odnosu na referentno rešenje (npr. prosečna energetska efikasnost instalirane osnove);
  • sistemi i komponente za obnovljive vidove energije i  
  • tehnologije za zaštitu životne sredine.

Sledeći prikaz i dalje informacije o različitim proizvodima i rešenjima potvrđuju jedinstveni obim Siemens portfolija za zaštitu životne sredine koji obuhvata celokupan energetski lanac.

Za detaljnije informacije o proizvodima i rešenjima iz Siemens portfolija za zaštitu životne sredine, kliknite na slike grafikona ispod teksta.

Najnovije vesti

Siemens vodi pobednike konkursa u London

17.05.2013. | BelTube pobednički je tim konkursa „Planiranje otpornih i prilagodljivih gradova“, namenjenog studentima i mladim stručnjacima, koji su kao nagradu od kompanija Siemens d.o.o Beograd dobili put u London, kako bi posetili jednu od najodrživijih zgrada na svetu - Kristal. Pobednici konkursa proglašeni su u okviru međunarodne konferencije „Održivo urbano i saobraćajno planiranje (SUTP 2013)“, u organizaciji UNDP-a Srbije i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a uz podršku Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

 

Izveštaj kompanije „Siemens AG“ za drugi kvartal 2013. godine

02.05.2013. | Simensovi rezultati u drugom kvartalu fiskalne 2013. godine pokazuju neujednačenost, dok su nove porudžbine, slobodan novčani tok i prihod zarada po akciji iskazali značajno poboljšanje. Prihod i ukupan profit sektora je u padu, pre svega usled još uvek teškog tržišnog okruženja. Ukupan profit sektora je takođe bio pod opterećenjem kompanijskih poslovanja sa vozovima koji postižu velike brzine i zbog offshore projekata povezivanja na električne mreže u Severnom moru.

Simensu uručeno priznanje za donaciju Automobilskom Trening Centru Politehničke škole u Kragujevcu

15.03.2013. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd dobila je priznanje za podršku u osnivanju ATC Srbija - Automobilskog Trening Centra Politehničke škole u Kragujevcu, kojem je donirala opremu i softvere u vrednosti od 55.000 evra. Priznanje je, na svečanosti povodom završetka ovog značajnog projekta, uručio direktor škole g. Siniša Kojić.

 

Predstavljena Simensova rešenja za metropole na najvećem svetskom industrijskom sajmu u Hanoveru

08.04.2013. | Simensov Sektor Infrastruktura i gradovi predstavio je svoje inovativne proizvode, rešenja i koncepte za metropole na najvećem svetskom industrijskom sajmu, koji se održava od 8. do 12. aprila 2013. godine, u nemačkom gradu Hanoveru. Sajam je otvorila nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je u društvu ruskog predsednika Vladimira Putina obišla i Simensov štand, čiji je domaćin bio generalni direktor Simensa Peter Lešer.

Arhiva vesti za Siemens portfolio za energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine