Siemens Srbija

Siemens učestvovao na XI CIRED-u

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd učestvovala je na 11. Savetovanju o elektrodistributivnim mrežama Srbije - CIRED koje se ove godine održalo od 24. do 28. septembra na Kopaoniku. Naša kompanija bila je zlatni sponzor 11. Savetovanja.

CIRED je okupio veliki broj stručnjaka koji se bave proizvodnjom i distribucijom električne energije iz Srbije i iz zemalja regiona. Siemens je tokom Savetovanja predstavio svoj portofolio kompanijskom prezentacijom sa fokusom na Smart Metering, SIESTORAGE, Blue Circuit Breakers, SIEAERO i MindSphere. Prezentaciji je prisustvovalo više od 200 gostiju, dok je za sve učesnike konferencije organizovano i tradicionalno Siemens veče. Na Siemens štandu bila je izložena najmodernija oprema, jedna od prvih direktnih implementacija RTU-a SICAM A8000, povezanog sa RING Main Unit-om na MindSphere platformu i Siemens demo kofer sa mernim uređjajima iz serije PAC. MindSphere je Siemens-ov otvoreni IoT operativni sistem koji je baziran na klaudu. Namenjen je digitalnoj transformaciji kompanija, bez obzira na njihovu veličinu ili vrstu industrije, i primenljivo je u jako kratkom vremenskom roku.

Organizator savetovanja je nacionalni komitet CIRED Srbija u saradnji sa nacionalnim komitetima CIRED Crne Gore, Rumunije, i drugim komitetima, kompanijama i stručnjacima iz ostalih zemalja regiona, a svrha je da se radi na povećanju poslovne sposobnosti, veština i znanja onih koji učestvuju u aktivnostima CIREDa. Savetovanje se održava periodično svake dve godine od 1998, i regionalnog je karaktera, a Siemens je aktivni učesnik i partner CIRED-a od osnivanja.

28.09.2018.

Siemens učestvovao na XI CIRED-u


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi


300 dpi

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs