Siemens Srbija

Počeo novi ciklus takmičenja "Create the Future"

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda, već četvrtu godinu zaredom organizuje akciju "Create the Future" - takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

Tema ovogodišnjeg takmičenja nosi naziv "Gradovi budućnosti" a prijavljivanje učesnika počinje 22. februara i traje do 22. marta. Svi učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije, koji žele da učestvuju u ovoj akciji, treba da na web lokaciji www.siemens.rs/generation21 popune on line prijavu. Nakon toga, imaju rok do 06. maja 2011. da predaju završene multimedijalne prezentacije.

Učenici osnovnih i srednjih škola uzrasta od 12 do 19 godina, u timovima od 3 do 5 učenika, pod vođstvom profesora-mentora, imaju zadatak da kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na zadatu temu.

"Imajući u vidu sve brži razvoj gradova i sve veću naseljenost urbanih celina, Siemens je izabrao da tema ovogodišnjeg takmičenja bude "Gradovi budućnosti". Želimo da saznamo kako mladi ljudi vide gradove budućnosti, šta misle o tome kako ćemo organizovati infrastrukturu, saobraćaj, snabdevanje energijom ubuduće. Sve izraženija urbanizacija za posledicu ima enormnu potrošnju energije, manjak prirodnih resursa, gradove sa preopterećenom infrastrukturom kao i mnoge druge izazove. Cilj nam je da podstaknemo mlade ljude u Srbiji da doprinesu pronalaženju odgovora na ovako važna pitanja", istakla je Jovana Žuržin, koordinator akcije "Create the Future".

Pobednike bira stručni žiri u kom će biti predstavnici Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda a svečano proglašenje pobednika je planirano za kraj maja.

Prema ustaljenoj tradiciji, Siemens je i ove godine pripremio vredne nagrade, kako za pobedničke timove, tako i za njihove škole, dok članove timova koji osvoje prvo mesto u obe starosne kategorije očekuje nagradno putovanje u Beč.

Više informacija o novom ciklusu takmičenja "Create the Future" možete pronaći na Web lokaciji www.siemens.rs/generation21

22.02.2011.

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i lider u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike - kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2016. godini, koja se završila 30. septembra  2016., prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 79,6 milijardi evra, a dohodak od redovnog poslovanja 5,6 milijardi evra . Krajem septembra 2016., Siemens je imao oko 351.000 redovno zaposlenih širom sveta.  Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.750 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs