Siemens Srbija

Najnovije vesti

Siemens će preuzeti srpskog dobavljača za šinska vozila

23.11.2017. | Siemens planira preuzimanje srpskog proizvođača delova karoserije za šinska vozila, kompaniju Milanović inženjering. Kompanija sa sedištem u Kragujevcu specijalizovala se poslednjih godina za proizvodnju aluminijumskih komponenata za železničku industriju. Visina transakcije ostaje poslovna tajna. Zaključenje posla očekuje se početkom 2018. uz prethodno usaglašavanje u pogledu zakonske regulative o zaštiti konkurencije.

Završen Siemens CEE Press Award 2017 – Proglašeni autori tri najbolja novinarska rada u Centralnoj i Istočnoj Evropi

05.10.2017. | Najveće i najeminentnije regionalno novinarsko takmičenje - Siemens CEE Press Award 2017, u kojem su učestovali predstavnici medija iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, završeno je svečanom dodelom nagrada koja je održana u Siemens City-u u Beču. Od 188 novinarskih prijava iz svih zemalja učesnica, Siemens je nagradio tri najbolja rada u regionu.

Siemens potpisao ugovor o revitalizaciji TS “Dubrovo” u Makedoniji

29.09.2017. | Makedonski elektroprenosni sistem operater AD MEPSO i konzorcijum kompanija Siemens i SisKon potpisali su ugovor o revitalizaciji trafostanice 400/110kV „Dubrovo“, vredan 4.6 miliona evra. Potpisnici ugovora u ime kompanije AD MEPSO su Sašo Vasilevski, generalni direktor i Borko Aleksoski, direktor prenosa, dok su u ime konzorcijuma kompanija Siemens i SisKon potpisnici Jelena Veljić, zamenik direktora Siemens d.o.o. Beograd i Srdan Srdanović, rukovodilac divizije Energy Management za Adriatik region kompanije Siemens.

Siemens proslavio 130 godina poslovanja u Srbiji

27.09.2017. | Kompanija Siemens d.o.o. Beogard obeležila je 130 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, a proslavi jubileja u Belexpocentru prisustvovalo je više od 400 zvanica predstavnika Vlade, poslovnih partnera, klijenata i predstavnika medija. Obeležavanju jubileja prisustvovala je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, ambasadori Nemačke i Austrije, Njegova Ekselencija Aleks Ditman i Njegova Ekselencija dr Johannes Eigner, a svečanost je otvorio gospodin Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens u Srbiji.

Siemens CEE Press Award 2017- produžen rok za prijavu radova

15.08.2017. | Rok za prijavu na ovogodišnje novinarsko takmičenje Siemens CEE Press Award 2017 produžen je do 28. avgusta 2017. Predstavnici medija iz zemalja centralne i jugoistočne Evrope pozvani su da pošalju svoje autorske radove i postanu deo Siemens-ovog takmičenja, a ujedno i od strane regionalnog stručnog žirija budu proglašeni za autora jednog od tri najbolja regionalna novinarska rada na temu “Digitalizacija/Industrija 4.0”.

Novi finansijski direktor na čelu Siemens-a Srbija

01.08.2017. | Jelena Veljić imenovana je za novog finansijskog direktora kompanije Siemens d.o.o. Beograd, počev od 01. avgusta 2017. godine. Jelena Veljić ima više od 10 godina iskustva na različitim pozicijama u korporaciji Siemens na globalnom nivou - u Kini, Nemačkoj i Austriji. Pre stupanja na dužnost u Srbiji, gđica. Veljić je prethodne dve godine obavljala funkciju direktora korporativne revizije za region Istočne Azije i Pacifika, sa sedištem u Pekingu. Svoju karijeru započela je upravo u kompaniji Siemens u Austriji (Linc).

Još dve nedelje za prijave radova za Siemens CEE Press Award 2017

31.07.2017. | Predstavnici medija iz zemalja centralne i istočne Evrope imaju još dve nedelje da pošalju svoje autorske radove na ovogodišnje novinarsko takmičenje Siemens CEE Press Award 2017. Rok za prijavu ističe 15. avgusta 2017. Novinari koji pošalju svoje radove postaju deo Siemens-ovog takmičenja, i stiču šansu da od strane regionalnog stručnog žirija budu proglašeni za autora jednog od tri najbolja regionalna novinarska rada na temu “Digitalizacija/Industrija 4.0”.

Siemens CEE Press Award 2017: Siemens u potrazi za najboljim novinarskim radovima u 12 zemalja

27.06.2017. | Kompanija Siemens sa ponosom najavljuje održavanje drugog regionalnog novinarskog takmičenja – Siemens CEE Press Award 2017. Nakon uspešno realizovanog prošlogodišnjeg regionalnog takmičenja, kao i pet ciklusa u Srbiji, na Siemens Press Award ove godine učestvovaće 12 zemalja, što takmičenje izdvaja kao jedno od najvećih i najprestižnijih konkursa za novinare u ovom delu Evrope. Pobednik iz svake zemlje učestvovaće u finalu takmičenja koje će biti održano u Beču.

Siemens na konferenciji - “Industrijska energetika i zaštita životne sredine u zemljama Jugoistočne Evrope“

26.06.2017. | VI Regionalna konferencija “Industrijska energetika i zaštita životne sredine u zemljama Jugoistočne Evrope” IEEP 2017, održana je na Zlatiboru, od 21. do 24. juna ove godine, a kompanija Siemens podržala je organizaciju ovog skupa kao veliki sponzor.

Srednjoškolci iz programa dualnog obrazovanja počinju sa radom u Siemens fabrici

21.06.2017. | Prva generacija srednjoškolaca u Subotici koja se opredelila za obrazovni profil bravar-zavarivač, pokrenut u okviru projekta dualnog obrazovanja, završila je svoje trogodišnje školovanje i počinje sa radom u fabrici kompanije Siemens za vetrogeneratore u Subotici.

Siemens učestvovao na 33. Savetovanju za velike električne mreže – CIGRE

07.06.2017. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd učestvovala je na 33. Savetovanju koje je organizovao srpski nacionalni komitet međunarodnog saveta za velike električne mreže CIGRE. Savetovanje za velike električne mreže – CIGRE, održano je od 05. do 08. juna 2017. godine, na Zlatiboru.

Pobednici SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017 studenti iz Hrvatske

02.06.2017. | Ovogodišnji pobednici regionalnog studentskog takmičenja SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017 je tim studenata iz Hrvatske - Matej Štambuk, Luka Mikić, Marko Kovačević. Finalna runda takmičenja održana je u svečanoj Sali Građevinskog fakulteta u Beogradu, a pored regionalnog pobednika, proglašeni su i najbolji timovi studenata iz svake zemlje učesnice, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Svečano otvaranje regionalnog studentskog takmičenja SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017“

31.03.2017. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd je u saradnji sa studentskom organizacijom Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC Lokalni komitet Beograd, a uz podršku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, po drugi put u Srbiji organizovala besplatnu stručnu radionicu praćenu regionalnim studentskim takmičenjem iz automatike, SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017 ...

Siemens na svečanom otvaranju ogranka B2 Termoelektrane „Nikola Tesla“

23.03.2017. | Danas je u Beogradu bila svečana ceremonija otvaranja još jednog uspešno završenog zajedničkog projekta „TENT B2“ Elektroprivrede Srbije i kompanije Siemens na kojoj su prisustvovali ministar energetike Aleksandar Antić, nemački ambasador Aksel Ditman, amabasador Švajcarske u Srbiji Filip Ge, v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić, predstavnik kompanije Siemens Švajcarska Reto Nauli, i generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd Udo Ajhlinger ...

Potpisan Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji Grada Novog Sada i kompanije Siemens

03.03.2017. | Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd Udo Ajhlinger, potpisali su danas u Gradskoj kući u Novom Sadu sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između grada Novog Sada i kompanije Siemens d.o.o. Beograd. "Želim da se zahvalim kompaniji „Siemens“ na inicijativi i podršci za zaključivanje ovog Protokola o namerama. Grad Novi Sad je pored Beograda i Niša, grad koji je takođe prepoznao „Siemens“ kao partnera i na ovaj način krenuo u rešavanje hroničnih problema koji utiču na za kvalitet života građana ...

Potpisan Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji Grada Niša i kompanije Siemens

15.12.2016. | Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd Udo Ajhlinger potpisali su u Nišu Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između Grada Niša i kompanije Siemens. „Imajući u vidu ciljeve Grada Niša i naš koncept da strateški razvijamo grad u oblasti tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja, a svesni činjenice da je kompanija Simens prepoznatljiva na svetskom tržištu po pouzdanosti i kvalitetu svojih proizvoda i usluga, danas smo pristupili potpisivanju Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji ...

Siemens nagradio najbolje studente Elektrotehničkog fakulteta

10.12.2016. | Nastavljajući dugogodišnju saradnju sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, kompanija Siemens je i ove godine nagradila najbolje studente ovog fakulteta. Na svečanoj akademiji održanoj u subotu, 10. decembra 2016. godine, povodom obeležavanja 68 godina ...

Nastavak saradnje Grada Beograda i kompanije Siemens na projektima urbanog razvoja grada

23.11.2016. | Grad Beograd i kompanija Siemens potpisali su ugovor o pružanju usluga korišćenja Siemens-ovog „Alata za uspešno funkcionisanje grada” (CyPT), što predstavlja nastavak saradnje nakon potpisivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji u februaru 2016. godine.

Siemens na Sajmu voda 2016 – novi trendovi i tehnologije za vodoprivredu

16.11.2016. | U okviru osmog po redu Sajma voda koji se održava u beogradskom Belexpocentru od 16. do 18. novembra 2016. godine, kompanija Siemens d.o.o. Beograd predstaviće najnovija tehnološka rešenja i usluge iz ove oblasti. Kao deo jedne od vodećih svetskih kompanija u sferi inovacija na tržištu vode i upravljanja otpadnim vodama, Siemens će u okviru sajma predstaviti nove trendove u kontroli kvaliteta pitke vode, otpadne vode i vode u procesu ...

Objavljeni rezultati za četvrti kvartal poslovne 2016. godine: Višestruko prevaziđeni svi zadati ciljevi – istorijski uspeh kroz snažan učinak tima

10.11.2016. | Porudžbine i prihodi uvećani za 5% u odnosu na poslovnu 2015. godinu, na 86,5 milijardi evra i 79,6 milijardi evra, dok je odnos porudžbina i prihoda (book-to-bill ratio) na nivou 1,09; ne računajući efekte promena valuta, porudžbine i prihodi porasli 6%. Industrijski poslovni profit uvećan je za 13%, na 8,7 milijardi evra; značajan rast u divizijama Power and Gas, Energy Management i Wind Power and Renewables, uz rast u drugim divizijama i Siemens Healthineers-u, više je nego nadomestio ...

Izašao je novi broj Siemens-ovog magazina o inovacijama hi!tech

10.11.2016. | Najnovije izdanje Siemens-ovog on-line časopisa o tehnološkim inovacijama je od danas dostupno. Tema broja su „Ideje za budućnost“, u okviru koje su prikazani načini na koji nastaju inovacije u 21. veku. hi!tech, Siemens-ov časopis o tehnološkim inovacijama koji se izdaje na deset jezika, stigao je do izdanja 02/16 nakon punih 20 godina svog postojanja. Dostupan je i na srpskom jeziku. Na 52 strane ove elektronske publikacije prikazane su najnovije tehnologije i najsavremenija rešenja u svim oblastima u kojima Siemens posluje, od industrijskih, infrastrukturnih i transportnih rešenja, preko ...

Siemens organizovao obuku za Sitraffic Office softver za nastavno osoblje Saobraćajnog fakulteta

19.10.2016. | Nakon potpisanog sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i kompanije Siemens d.o.o. Beograd, u junu ove godine, upešna saradnja se nastavlja kroz organizaciju obuke za rad na Sitraffic Office softveru. Kompanija Siemens je fakultetu donirala računar sa instaliranim Sitraffic Office SW softverom, zajedno sa licencom za njegovu demo verziju. Osnova ideja ove donacije je da se unapredi kvalitet nastave i obuke studenata Saobraćajnog fakulteta, kako bi se oni što bolje osposobili za rad u realnom poslovnom okruženju.

Završen Siemens CEE Press Award 2016 – Proglašeni autori tri najbolja novinarska rada u centralnoj i istočnoj Evropi

30.09.2016. | Posle tri meseca, 10 zemalja učesnica i 147 prijava, žiri je izabrao najbolje regionalne radove. Novinari iz Rumunije, Slovenije i Austrija nagrađeni studijskim putovanjem u London. Konkurs je pokazao veliko interesovanje medija za teme koje se odnose na održivu budućnost.

Kompanija Siemens na X CIRED-u

29.09.2016. | Kompanijsku prezentaciju pratilo je više od 200 gostiju savetovanja, dok je tradicionalnom Siemens večernjem događaju prisustvovalo više od 600 posetilaca. Kompanija Siemens d.o.o. Beograd učestvovala je na Savetovanju o elektrodistributivnim mrežama Srbije koje se ove godine održava od 26. do 30. septembra 2016. godine u Vrnjačkoj Banji. Siemens je i zlatni sponzor Savetovanja koje se organizuje već deseti put, a na ovogodišnjem CIRED-u, kompanija je prezentovala svoja napredna rešenja za upravljanje pametnim mrežama (Smart Grids)...

Proglašeni lokalni pobednici prvog regionalnog Siemens-ovog takmičenja za novinare - Siemens CEE Press Award 2016

23.09.2016. | Uspešno održan Siemens CEE Press Award 2016, takmičenje koje nagrađuje izuzetna novinarska dostignuća u oblasti nauke i tehnologije. Odabrani najbolji novinarski radovi u 10 zemalja centralne i istočne Evrope. Svečana regionalna ceremonija dodele nagrada održaće se 29. septembra 2016. godine u Siemens City-ju u Beču. Autori 3 najbolja novinarska rada na regionalnom nivou putuju u London ...

Siemens CEE Press Award 2016 – produžen rok za prijavu radova

15.08.2016. | Prvo Siemens-ovo regionalno novinarsko takmičenje u deset zemalja centralne i istočne Evrope otvoreno je za prijave novinarskih radova do 12. septembra 2016. godine. Svečana regionalna ceremonija dodele nagrada održaće se 29. septembra 2016. godine u Siemens City-ju u Beču. Autori 3 najbolja novinarska rada na temu „Inteligentna infrastruktura“, biće nagrađeni trodnevnim studijskim putovanjem u London i posetom Crystal-u, najvećoj svetskoj izložbi o budućnosti gradova ...

Objavljene zarade i finansijski rezultati za treći kvartal poslovne 2016. godine: Snažno sprovođenje planova vodi ka rastu i profitabilnosti – uvećana procena zarade

04.08.2016. | Velike porudžbine u Evropi i Americi uvećale su ukupnu vrednost porudžbina u trećem kvartalu za 6% u odnosu na prethodnu godinu, na 21,1 milijardu evra; prihod je uvećan za 5% na 19,8 milijardi evra, dok je odnos porudžbina i prihoda (book-to-bill ratio) na nivou 1,06. Ne uzimajući u obzir uticaje valutnih konverzija, porudžbine su uvećane za 10%, dok je prihod porastao za 9%. Industrijski poslovni profit uvećan je za 20% u odnosu na prethodnu godinu, na 2,2 milijarde evra; značajan rast profitne marže za industrijsko poslovanje na 10,8% ...

Siemens CEE Press Award 2016: Siemens u potrazi za najboljim novinarskim radovima u centralnoj i istočnoj Evropi

21.06.2016. | Kompanija Siemens sa ponosom najavljuje održavanje prvog regionalnog novinarskog takmičenja – Siemens CEE Press Award 2016. Nakon uspešno realizovanih pet ciklusa u Srbiji, Siemens Press Award će se po prvi put održati u regionu centralne i istočne Evrope, i to u čak 10 zemalja, što ovom takmičenju daje dodatni značaj i čini ga jednim od najvećih i najprestižnijih konkursa za novinare u ovom delu Evrope. Tri pobednika iz svake zemlje učestvovaće u finalu takmičenja u Beču.

Studenti iz Srbije pobednici regionalnog takmičenja SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2016

14.06.2016. | Regionalno studentsko takmičenje održano je u petak, 10. juna, u zagrebačkom Muzeju savremene umetnosti, označavajući završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2016. Ovaj projekat, koji je iniciralo studentsko udruženje EESTEC, a podržali elektrotehnički fakulteti u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, kao i kompanija Siemens, mladim i perspektivnim budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku sa kojom se inženjeri svakodnevno susreću u industrijskoj automatizaciji sa ciljem da se što bolje pripreme za rad u realnom poslovnom okruženju.

Potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji Saobraćajnog fakulteta i kompanije Siemens

03.06.2016. | Dekan Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Nebojša Bojović i generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd Udo Ajhlinger potpisali su 2. juna na Saobraćajnom fakultetu sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između fakulteta i kompanije Siemens.

EPS i Siemens ugovorili projekat za razvoj Beograda

02.06.2016. | Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ i kompanija Siemens d.o.o. Beograd potpisali su ugovor o izgradnji trafostanice 110/10 kV „Beograd 23 - Autokomanda“, vredan 7,67 miliona evra. Ugovor o izgradnji ovog kapitalnog elektroenergetskog objekta potpisali su Milorad Grčić, v. d. direktora JP „Elektroprivreda Srbije“ i Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

Industrija 4.0 – Nova era proizvodnje

18.05.2016. | Konferencija „Siemens - Partner za održivu tranziciju ka Industriji 4.0“ održana je sa ciljem ukazivanja na ključne izazove koje donosi „Četvrta industrijska revolucija“ i načine na koje proces digitalizacije utiče na poslovanje u savremenom svetu. Događaj je organizovala kompanija Siemens Srbija, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Nemačko-srpskom privrednom komorom.

Siemens Srbija - stvaranje lanca lokalnih dobavljača

08.04.2016. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, u saradnji sa Privrednom Komorom Srbije, organizovala je drugi krug Siemens Dana dobavljača u petak 08. aprila u Privrednoj Komori Srbije u Beogradu. Predstavnici svih zainteresovanih malih i srednjih preduzeća koja se bave proizvodnjom u oblasti metalo-prerađivačke industrije prisustvovali su ovom događaju.

Svečano otvaranje regionalnog studentskog takmičenja SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2016“

29.03.2016. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd je u saradnji sa studentskom organizacijom Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC Lokalni komitet Beograd, a uz podršku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, po prvi put u Srbiji organizovala besplatnu stručnu radionicu praćenu regionalnim studentskim takmičenjem iz ...

Siemens se priključio akciji „Sat za našu planetu“

19.03.2016. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, tradicionalno se i ove godine priključila akciji „Sat za našu planetu“, i u subotu, 19. marta u 20:30 časova na sat vremena ugasila neonske reklame i spoljno osvetljenje na svojim zgradama na Novom Beogradu i u Zemunu, kao i u fabrici u Subotici, čime je pokazala da aktivno učestvuje u očuvanju i zaštiti životne sredine i da je društveno odgovorna kompanija.

Potpisan Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji Grada Beograda i kompanije Siemens

04.02.2016. | Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd Udo Ajhlinger potpisali su danas u Starom dvoru Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između Grada Beograda i kompanije Siemens.

Siemens nagradio najbolje studente Elektrotehničkog fakulteta

30.12.2015. | Nastavljajući dugogodišnju saradnju sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Beogradu kompanija Siemens je i ove godine nagradila najbolje studente ovog fakulteta. Na svečanoj akademiji održanoj 26. decembra 2015. godine povodom obeležavanja 67 godina postojanja Elektrotehničkog fakulteta, nagrade najboljim studentima ispred kompanije Siemens d.o.o. Beograd uručio je Petar Šainović.

Dobri rezultati u 2015. u svim oblastima poslovanja i nova zapošljavanja početkom godine

24.12.2015. | Kompanija Simens d.o.o. Beograd na kraju poslovne 2015. godine predstavila je zapažene rezultate. I ovu godinu poslovanja Simens-a u Srbiji obeležio je nastavak dobrih poslovnih rezultata, veliki broj uspešno realizovanih projekata u svim oblastima poslovanja i stalnih tehnoloških unapređenja zahvaljujući kojima je ova kompanija više od jednog veka jedna od najuspešnijih na ovdašnjem tržištu.

Siemens na Sajmu voda 2015 – nove tehnologije i rešenja u vodosnabdevanju

20.11.2015. | U okviru sedmog po redu Međunarodnog Sajma voda koji se održao u beogradskom Belexpocentru od 17. do 19. novembra 2015. godine, kompanija Siemens d.o.o. Beograd predstavila je najnovija tehnološka rešenja i usluge iz ove oblasti. Kao deo jedne od vodećih svetskih kompanija u sferi inovacija na tržištu vode i upravljanja otpadnim vodama, Siemens je u okviru sajma predstavio nove trendove u kontroli kvaliteta pitke vode, otpadne vode i vode u procesu.

Predstavnici nemačke kompanije Simens posetili EPS

20.11.2015. | Direktor rudarskog sektora kompanije Simens na globalnom nivou Edzard Lueben posetio je prvi put regionalnu kompaniju Siemens d.o.o. Beograd i juče je sa saradnicima obišao površinski kop „Tamnava-Zapadno polje” u RB Kolubara. Edzard Lueben sa saradnicima prisustvovao je poslovnom sastanku sa Slobodanom Mitrovićem, izvršnim direktorom za tehničke poslove proizvodnje uglja JP „Elektroprivreda Srbije”, a osnovna tema je bila dobra saradnja dve kompanije i projekti na kojima je Simens radio na površinskim kopovima RB Kolubara.

Nagrađeni novinari dotakli divovske lopatice i kućište vetrenjača

19.11.2015. | Kompanija Siemens organizovala je studijsko putovanje za pobednike tradicionalnog takmičenja Siemens Press Award 2015. Pobednici i žiri petog po redu ciklusa Siemens Press Award iz Srbije su u periodu od 11. do 13. novembra 2015. godine imali priliku da posete Dansku i bliže se upoznaju sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima ove kompanije koja koriste energiju vetra. Ove godine, Siemens Press Award je prvi put po istom modelu organizovan i u zemljama Adriatik regiona ...

Proglašeni pobednici Siemens-ovog takmičenja za novinare – Siemens Press Award 2015“

15.10.2015. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd proglasila je najbolje novinarske radove na tradicionalnom takmičenju za novinare Siemens Press Award 2015. Pobednici, petog po redu ciklusa Siemens Press Award su Sanja Babić, novinarka agencije Tanjug, Valentina Nešić, novinarka agencije Beta i Georgi Mitev Šantek, novinar portala Mondo. Pobednički radovi su, prema ocenama stručnog žirija, najpotpunije odgovorili zahtevima konkursa i teme ovogodišnjeg takmičenja – „Energija i efikasnost“.

Siemens Srbija učestvovao na forumu „Beogradski investicioni dani“

22.09.2015. | Siemens Srbija učestvovao je na prestižnom investicionom forumu „Beogradski investicioni dani“ u organizaciji Grada Beograda, Privredne komore Beograda i Centralno-evropskog foruma za razvoj (CEDEF). Tom prilikom, generalni direktor Siemensa u Srbiji, Udo Ajhlinger, u okviru posebnog panela sa učesnicima podelio je stavove o poslovnom ambijentu, kao i iskustvima i investicionim planovima Siemensa u našoj zemlji.

Regionalna SPEED konferencija za industriju

11.09.2015. | U Opatiji, od 10. do 11. septembra 2015. održana SPEED (Siemens Promoting Energy Efficiency Development) konferencija. Ušteda resursa, naročito energije, glavni je izazov sa kojim se susreću industrijski proizvođači, posebno oni koji nastoje da povećaju konkurentnost na globalnim tržištima. Energetska efikasnost donosi finansijske uštede, bolju konkurentnost, ali i bolji uticaj na životnu sredinu. U tom kontekstu SPEED konferencija predstavlja jedini regionalni događaj predviđen za industriju, a koji pruža sveobuhvatan i detaljan pregled inovativnih tehnologija i rešenja za energetsku efikasnost u industriji.

Produžen rok za prijavljivanje na peto jubilarno novinarsko takmičenje – Siemens Press Award 2015

28.08.2015. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd obaveštava predstavnike medija da je produžen rok za prijavu na peto jubilarno novinarsko takmičenje – Siemens Press Award 2015. Rok za prijavu novinarskih radova produžava se do 14. septembra, a kompanija Siemens sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane novinare da prijave svoje autorske radove na temu „Energija i efikasnost“. Autorski radovi na ovu temu treba da budu objavljeni u periodu od 1. marta do 14. septembra 2015. godine, a u konkurenciju ravnopravno ulaze tekstovi u štampanim medijima, prilozi agencijskih novinara, kao i prilozi objavljeni u elektronskim medijima.

Još dve nedelje za prijavljivanje na novinarsko takmičenje – Siemens Press Award 2015

17.08.2015. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd organizuje peto po redu novinarsko takmičenje – Siemens Press Award 2015, i sa velikim zadovoljstvom poziva sve zainteresovane novinare da iskoriste priliku da se u narednje dve nedelje prijave na konkurs. U prilog tome koliki je uspeh i značaj Siemensovog konkursa za predstavnike novinarske struke govori i činjenica da će se ove godine Siemens Press Award pored Srbije, prvi put paralelno održati i u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Autori radova koje stručni žiri u svakoj zemlji proglasi pobednicima, biće nagrađeni zajedničkim studijskim putovanjem u Dansku gde će, između ostalog, imati priliku da posete Siemensove fabrike vetroturbina, i da se upoznaju sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima koja koriste energiju vetra.

Novi generalni direktor na čelu Siemens Srbija

01.08.2015. | Gospodin Udo Eichlinger (Udo Ajhlinger) imenovan je za novog generalnog direktora Siemens-a u Srbiji, počev od 1. avgusta 2015. godine. Gospodin Eichlinger ima skoro 25 godina isustva u korporaciji Siemens na rukovodećim pozicijama koje obuhvataju rad u različitim divizijama i poslovnim jedinicama kompanije u Nemačkoj, regionu centralne i istočne Evrope i azijsko-pacifičkoj zoni. Gospodin Eichlinger je karijeru započeo u okviru oblasti IT i telekomunikacija, a njegov poslednji angažman bio je u Frankfurtu u Nemačkoj gde je uspostavio menadžment konsalting odeljenje za Master planove energetske efikasnosti za korporativne i javne klijente.

40 godina na vrhuncu tehnološkog razvoja

24.07.2015. | 1975. godine počela je serijska proizvodnja Siretoma, prvog Siemensovog kompjuterizovanog tomografa. Siemens je oblikovao dijagnostiku zasnovanu na slici inovacijama poput spiralne, višeslojne i Dual Source kompjuterizovane tomografije. Somatom Force, poslednji model vrhunskih dometa, potvrđuje tehnološko liderstvo Siemensa Healthcare.

Zvanično otvoren Westermost Rough vetro-park na moru

23.07.2015. | Početkom jula formalno je otvorena Westermost Rough vetro-elektrana na otvorenom moru. Izgrađena od 35 Siemens vetro-turbina, svake kapaciteta od 6 megavata i prečnika rotora od 154 metara, ovo je prvi komercijalni projekat ovakvih razmera, u kojem su iskorišćene ove turbine.

U toku je peto jubilarno novinarsko takmičenje
Siemens Press Award 2015

09.07.2015. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd organizuje peto po redu novinarsko takmičenje – Siemens Press Award 2015, i sa velikim zadovoljstvom poziva sve zainteresovane novinare da se prijave na konkurs. U prilog tome koliki je uspeh i značaj Siemensovog konkursa za predstavnike novinarske struke govori i činjenica da će se ove godine Siemens Press Award pored Srbije, prvi put paralelno održati i u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Učenici tehničke škole „Ivan Sarić“, posetili Siemens fabriku u Subotici

15.06.2015. | Fabriku vetrogeneratora kompanije Siemens u Subotici posetili su učenici Tehničke škole „Ivan Sarić“. 24 učenika smera bravar–zavarivač u pratnji nastavnika praktične nastave obišli su pogon fabrike, gde su se upoznali sa proizvodnim procesom, jer ih od naredne školske godine očekuje praksa u fabrici.

U Aranđelovcu održani Siemens „Dani industrije 2015.“

03.06.2015. | Konferencija „Dani industrije 2015“ održana je u Aranđelovcu, u periodu od 1. do 3. juna 2015., u organizaciji Siemens divizija Digitalna fabrika i Procesne industrije i pogoni. Na trodnevnoj konferenciji, tokom održanih prezentacija i seminara, učesnici konferencije imali su prilike da se upoznaju sa najnovijim proizvodima i rešenjima predstavljenim na Hanoverskom sajmu (Hannover Fair 2015), kao i softverskim alatima koji su na raspolaganju korisnicima.

Siemens učestvovao na 32. Savetovanju za velike električne mreže - CIGRE

21.05.2015. | Srpski nacionalni komitet Međunarodnog saveta za velike električne mreže CIGRE Srbija i ove godine organizovao je Savetovanje, na kome je učešće uzela i kompanija Siemens d.o.o. Beograd. 32. Savetovanje za velike električne mreže – CIGRE, održano je na Zlatiboru, od 17. do 21. maja 2015. godine.

Peto jubilarno novinarsko takmičenje – Siemens Press Award 2015

18.05.2015. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd i ove godine organizuje tradicionalno novinarsko takmičenje – Siemens Press Award. Uspešno realizovana četiri ciklusa Siemens Press Award od 2009. godine dala su ovom takmičenju tradiciju i pozicionirala ga među najznačajnije konkurse za predstavnike novinarske struke u našoj zemlji. Dodatno priznanje za Siemens Press Award je i činjenica da je značaj ovog takmičenja prepoznat i u regionu, pa će se ove godine Siemens Press Award pored Srbije, paralelno održati i u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Siemens o strateškim projektima iz oblasti energetike i infrastrukture na prvom multikongresu u Srbiji – „Serbian Visions“

17.05.2015. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd učestvovala je na konferenciji “Strateški projekti u oblasti energetike i infrastrukture finansirani od strane evropskih finansijskih institucija“, u okviru prvog multikongresa u Srbiji – „Serbian Visions“.

Održan Customer Day divizije Energy Management

24.04.2015. | Siemensova divizija Energy Managment za svoje kupce i poslovne partnere sa kojima uspešno sarađuje, organizovala je prezentacije kako bi predstavila najnovije tehnologije iz svog portfolija zaštite i upravljanja.

Angažovanje tehnološkog partnera u ranoj fazi planiranja vodi do konkurentnijih i održivijih gradova u centralnoj i istočnoj Evropi

23.04.2015. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd učestvovala je na Kapital Samitu 2015, koji je održan u Beogradu, a okupio je lidere iz 13 gradova centralne i jugoistočne Evrope. Srpska prestonica bila je domaćin Samita koji je organizovan u saradnji Grada Beograda i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), a kompanija Siemens kao jedan od svetskih lidera u održivim i pametnim rešenjima za gradove, pružila je značajnu podršku ovom Samitu.

Siemens fabrika vetrogeneratora u Subotici stavlja Srbiju na tehnološku mapu sveta

22.04.2015. | Siemensovu fabriku za proizvodnju vetrogeneratora u Subotici, koja uspešno posluje dvanaest godina, posetili su Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Srbije, kao i ambasadori Austrije i Nemačke, Njegova Ekselencija dr Johannes Eigner i Njegova Ekselencija Hajnc Vilhelm. Delegacija predvođena premijerom obišla je pogone fabrike u kojoj se prave vetrogeneratori za čitav svet i zahvaljujući kojoj Srbija ima svoje mesto na tehnološkoj mapi sveta.

Najuspešniji studenti Elektrotehničkog fakulteta posetili četiri Siemens fabrike

31.03.2015. | Najuspešniji studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu tokom četvorodnevnog nagradnog studijskog putovanja obišli su fabrike kompanije Siemens u zemljama u okruženju. Nagrađeni studenti bili su u prilici da se upoznaju sa najsavremenijim proizvodnim procesima u Siemens-ovim fabrikama u Zagrebu, Weiz-u, Budimpešti i Subotici.

Simens se priključio akciji "Sat za našu planetu"

28.03.2015. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, tradicionalno se i ove godine priključila akciji "Sat za našu planetu", i u subotu, 28. marta u 20.30 sati na sat vremena ugasila neonske reklame i spoljnje osvetljenje na svojoj zgradi na Novom Beogradu, čime je pokazala da aktivno učestvuje u očuvanju i zaštiti životne sredine i da je društveno odgovorna kompanija.

Siemens o energetskoj bezbednosti i efikasnosti regiona na 4. Regionalnoj konferenciji Biznis Plusa

26.03.2015. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd učestvovala je na 4. Regionalnoj Biznis Plus konferenciji u organizaciji Biznis Plusa i medijskih partnera ove kuće. Konferencija je bila odlična prilika za okupljanje direktora i članova uprava kompanija iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije ...

Delegacija Grada Beograda posetila sedište Siemens-a u Beču

25.03.2015. | Siemens City, Siemens-ovu centralu u Beču, posetila je delegacija Grada Beograda koju su predvodili Goran Vesić, gradski menadžer i Milutin Folić, glavni urbanista Grada Beograda. Oni su u glavnom gradu Austrije boravili povodom biznis foruma "Srbija u Beču 2015", koji je održan u Privrednoj komori Austrije. Nakon učešća na forumu, delegacija iz Beograda posetila je i sedište kompanije Siemens u Austriji. Tokom posete razgovaralo se o postojećoj i potencijalnoj saradnji u Srbiji, i posebno Beogradu, kao i uspešno realizovanim projektima kompanije Siemens u Beču.

Siemens obezbedio 157 vetroturbina za tri projekta u Južnoj Africi

23.02.2015. | Siemens je obezbedio još jedan veliki ugovor za vetroelektrane u Južnoj Africi sa narudžbinom od 157 vetrogeneratora za tri projekta u južnoafričkoj provinciji Northern Cape. Mašine kapaciteta 2.3 megavata (MW) iz Siemens G2 platforme biće instalirane u vetroelektranama Khobab, Loeriesfontein 2 i Noupoort. Kupac, konzorcijum na čelu sa kompanijom Mainstream Obnovljiva Energija, sredinom prošle godine pustio je u rad Džefri Bej vetropark– takođe u saradnji sa sa Siemensovom divizijom Wind Power.

Siemens d.o.o. Beograd je dao značajan doprinos izgradnji trafostanice 400/110 kV Vranje 4

04.02.2015. | U Vranju je danas svečano puštena u rad nova trafostanica 400/110 kV Vranje 4, u prisustvu direktora Elektromreže Srbije Nikole Petrovića, ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića, šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta, i rukovodstva opštine Vranje. Trafostanica u selu Donje Trebešinje kod Vranja u koju je uloženo 20, 5 miliona evra, obezbediće dugoročno i sigurno snabdevanje potrošaca jugoistočne Srbije električnom energijom. Kompanija Siemens d.o.o Beograd je imala važnu ulogu u realizaciji ovog projekta koji ima izuzetan značaj za čitav energetski sektor Srbije.

Volvo Bus i Siemens potpisali globalni sporazum o sistemima električnih autobusa

03.02.2015. | Volvo Bus i Siemens potpisali su sporazum o snabdevanju kompletnih sistema električnih autobusa za gradove. Prema sporazumu, Volvo autobusi će kupcima isporučivati električne hibridne autobuse i električne autobuse, a Siemens će snabdevati i instalirati stanice visokog kapaciteta punjenja (punjenje kapaciteta do 300 kW) za električna vozila.

Siemens na drugom mestu među najboljim izvođačima radova u oblasti infrastrukture

21.01.2015. | Kompanija Siemens d.o.o. Beograd zauzela je drugo mesto među preduzećima u oblasti saobraćajne i druge infrastrukture prema rang listi koju je sastavilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije.